20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

4η McLaren Senna αφιερωμένη στον Ayrton Senna

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα τέλη του 2019 η αντιπροσωπεία της McLaren στο Beverly Hills μας έδειξε τρεις ειδικές Senna XP, οι οποίες αποτίουν φόρο τιμής στον αείμνηστο Ayrton Senna. Τώρα η αντιπροσωπεία μια δείχνει και μια τέταρτη Senna αφιερωμένη στον Βραζιλιάνο.
Η βρετανική εταιρία ονομάζει XP τα πρωτότυπα με τα οποία δοκιμάζει και εξελίσσει τα μοντέλα της, με τα αρχικά να προέρχονται από τις λέξεις Experimental Prototype (πειραματικό πρωτότυπο).

Η McLaren έβγαλε την Senna σε περιορισμένη παραγωγή 500 αυτοκινήτων, τα οποία έγιναν αμέσως sold-out. Έτσι, η αντιπροσωπεία της εταιρίας στο Beverly Hills κατάφερε να πείσει τη McLaren να μετατρέψει 4 από τα πρωτότυπα δοκιμών σε αυτοκίνητα παραγωγής και νόμιμα να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Η μετατροπή τους έγινε από το MSO τμήμα της εταιρίας.
Το τέταρτο μοντέλο ονομάζεται Senna XP El Triunfo Absoluto (The Absolute Triumph) και αποτίει φόρο τιμής στη νίκη του Ayrton Senna στο Μεξικάνικο GP το 1989. Είναι βαμμένο σε γκρι χρώμα, έχοντας πράσινες και κόκκινες λεπτομέρειες. Υπάρχει η μεξικάνικη σημαία, η υπογραφή του Senna, μοναδική τάπα ρεζερβουάρ, ενώ στα μαρσπιέ υπάρχει ζωγραφισμένη η φιγούρα του Senna και η μεξικάνικη σημαία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό