23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

323 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 27.682 συνολικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Νεκρούς και νέα κρούσματα κορονοϊού μετράει η Ιταλία, αφού ακόμη ένα 24ωρο πέρασε.

Η χώρα ετοιμάζεται για τη «2η φάση» όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, γεγονός που δείχνει από μόνο του ότι στην Ιταλία πιστεύουν ότι η κατάσταση βελτιώνεται, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και ιδανική.

Αυτό, άλλωστε, το υπενθυμίζει καθημερινά η Πολιτική Προστασία, όπως έκανε και την Τετάρτη με την ανακοινωση της, στην οποία αναφέρει ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 323 θάνατοι και 2.086 νέα κρούσματα.

Έτσι, από την έναρξη της πανδημίας, η Ιταλία μετράει 27.682 νεκρούς και 203.591 κρούσματα.

Είναι 1.795 οι ασθενείς που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 19.210 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 83.652 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι σταθερός, με πέντε λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μείωση του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 59 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα και οι ιασθέντες είναι έξι λιγότεροι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για 26η μέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σήμερα η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου οι διάφορες περιφέρειες της χώρας θα μπορούν να αποφασίζουν την κατά τόπους επαναλειτουργία επιχειρήσεων και υπηρεσιών, βάσει της μείωσης των κρουσμάτων. Αυτό, όμως, θα πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό στις κύριες κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση της Ρώμης και από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας. Διαφορετικά, τα αρμόδια υπουργεία θα προσφεύγουν δικαστικά, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό