19.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

30 χρόνια Φιλαράκια: Η πρώτη επέτειος χωρίς τον Chandler δεν μοιάζει με καμία άλλη

Ειδήσεις Ελλάδα

30 χρόνια Φιλαράκια, αλλά ο άνθρωπος που μας έκανε να γελάμε κάθε μέρα δεν είναι εδώ. Σαν σήμερα προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο και τίποτα δεν είναι πια το ίδιο χωρίς τον Chandler. 

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1994, ο κόσμος της τηλεόρασης όπως τον γνωρίζαμε άλλαξε για πάντα κι αυτό έγινε χάρη σε μόνο μία σειρά, στα Φιλαράκια.

Αυτή η παρέα των έξι φαινομενικά άσχετων ατόμων μεταξύ τους μας έκανε να γελάσουμε, να κλάψουμε, να συγκινηθούμε, να ερωτευτούμε, να αγαπήσουμε και να ταυτιστούμε μαζί της. Ήταν ο λόγος που καθόμασταν για πολλά χρόνια τα Σαββατοκύριακα το μεσημέρι μπροστά από την τηλεόραση μόνο και μόνο για να δούμε ένα επεισόδιο, ακόμα κι αν αυτό ήταν σε επανάληψη.

30 χρόνια από τα Φιλαράκια: Το μυστικό πίσω από το love story Μόνικας- Τσάντλερ στους Times

Τα Φιλαράκια έγιναν 30!

Τα Φιλαράκια έκλεισαν τα 30 τους χρόνια από το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε στην τηλεόραση. 30 χρόνια κι ακόμα συνεχίζουμε να τα βλέπουμε και να γελάμε μαζί τους. 30 χρόνια κι είναι σα να βλέπουμε μπροστά μας τον Joey να φωνάζει «Γιατί Θεέ, γιατί;» γι’ αυτή την επέτειο.

10 σεζόν, 235 επεισόδια και έξι χαρακτήρες – έξι άνθρωποι για την ακρίβεια – που έδωσαν όλη τους την ψυχή για να γίνουν τα δικά μας φιλαράκια. Στην πραγματικότητα δεν ήταν τέλειοι, αλλά σίγουρα ήταν η τέλεια παρέα που θέλαμε να έχουμε. Κι όσες σειρές κι αν έχουν βγει από τότε, είναι αλήθεια. Θα συνεχίζουμε να βλέπουμε Φιλαράκια μέχρι να γεράσουμε.

https://www.instagram.com/reel/DAL2R_upnEg/

Ίσως να μη μπορώ να θυμηθώ πότε ξεκίνησα να βλέπω Φιλαράκια, αλλά το σίγουρο είναι πως μαζί τους το binge watching πέρασε σε άλλο επίπεδο. Είναι τα αδέρφια ή οι φίλοι που ποτέ δεν αποκτήσαμε. Αυτή η cool παρέα που μας έκανε να σκεφτόμαστε πως πολλές φορές στη ζωή δεν υπάρχουν «πρέπει» και «μη» και πως ακόμη κι αυτό που μπορεί να φαντάζει ακατόρθωτο ίσως συμβεί.

Μερικές από τις καλύτερες ατάκες που ειπώθηκαν στη σειρά:

https://www.instagram.com/reel/DAGhdkcKOa4/30 χρόνια Φιλαράκια, αλλά τίποτα δεν είναι πια το ίδιο

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πώς θα ήταν σήμερα τα Φιλαράκια, μετά από 30 χρόνια από το πρώτο τους επεισόδιο, αν ήταν όλοι μαζί. Και οι έξι. Γιατί πλέον τα Φιλαράκια λιγόστεψαν, έχουν μείνει μόλις πέντε και τίποτα δεν είναι πια το ίδιο.

Αυτή είναι η 30ή επέτειος της σειράς, αλλά η πρώτη χωρίς τον Matthew Perry, τον άνθρωπο που μας έκανε τόσο πολύ να γελάμε με τα αστεία και την ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ του που έχουμε απομνημονεύσει απέξω μερικές από αυτές τις ατάκες, όπως το «Γεια σας, είμαι ο Chandler και κάνω αστεία κάθε φορά που νιώθω άβολα».

Οι 10 αξέχαστες σκηνές του Chandler Bing -Matthew Perry- από τα Φιλαράκια

30 χρόνια Φιλαράκια και ο Chandler λείπει πιο πολύ από ποτέ.

Ο Matthew Perry έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο και χωρίς εκείνον η επέτειος αυτή δε θα είναι σαν τις άλλες.

Το 2021, στο Friends: The Reunion, ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον Matthew Perry να κάθεται στον πορτοκαλί καναπέ μπροστά από το σιντριβάνι με την παρέα του. Κι αν ένα πράγμα μας λείπει περισσότερο από τα Φιλαράκια σήμερα είναι αυτό. Ο Matthew Perry. Και ναι, δεν λείπει μόνο σ’ εμάς.

Η πρώτη επέτειος της σειράς χωρίς τον Matthew Perry

Οι δημιουργοί της κωμικής σειράς, Marta Kauffman και Da Crane, μίλησαν για την απώλεια του Matthew σε συνέντευξή τους στο TODAY, μόλις δύο ημέρες πριν τη σημερινή επέτειο και φυσικά δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Η Marta Kauffman δήλωσε «Είναι μια τεράστια απώλεια και κάνει τον 30ό χρόνο λίγο δύσκολο» με τον Da Crane να προσθέτει «Μας έκανε να γελάμε κάθε μέρα».

Αναμφίβολα, ο χαρακτήρας του Chandler Bing γέμιζε με ατάκες το κάθε επεισόδιο και η Marta παραδέχεται πως ο Matthew Perry «ήταν ο πιο αστείος άνθρωπος σε ένα δωμάτιο».

Μιλώντας στους Times για την 30ή επέτειο της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς, η Marta αποκάλυψε πώς οι τηλεθεατές πρέπει να γιορτάσουν τον Matthew και την κληρονομιά του. Μετά το θάνατο του ηθοποιού, το HBO ανέτρεξε και πρόσθεσε μια ειδική διαφάνεια στο αφιέρωμα επανένωσης των Friends. Συμπλήρωσαν μια εικόνα του ηθοποιού με μια σημείωση ότι η επανένωση θα είναι για πάντα «στη μνήμη» της κληρονομιάς του, συμπεριλαμβανομένων των ετών γέννησης και θανάτου του.

«Δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό: το ένα από αυτά είναι να κάνουμε δωρεές σε κέντρα θεραπείας ναρκωτικών – ας καταπολεμήσουμε την ασθένεια. Και ο δεύτερος τρόπος είναι να βλέπουμε τα Φιλαράκια και να τον θυμόμαστε όχι ως έναν άνθρωπο που πέθανε έτσι, αλλά ως έναν άνθρωπο που ήταν ξεκαρδιστικά αστείος και έδινε χαρά σε όλους».

Ο Matthew Perry παραλίγο να μην υποδυθεί τον Chandler Bing

Όπως και για τους περισσότερους συμπρωταγωνιστές του, τα Φιλαράκια ήταν ο πρώτος μεγάλος ρόλος που πήρε ο Perry στην καριέρα του. Όμως είχε δουλέψει θαυμάσια από τότε που κέρδισε τον πρώτο του ρόλο σε ηλικία 10 ετών.

Το 2015 ο ηθοποιός αποκάλυψε πως παραλίγο να μην δεχτεί τον ρόλο του Chandler Bing όταν του προτάθηκε. Τότε, ήταν «εκτός αγοράς» όταν πήρε το πρώτο σενάριο για τα Φιλαράκια «επειδή είχα αναλάβει μια δουλειά σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο LAX 2194 που αφορούσε τους χειριστές αποσκευών στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες το έτος 2194».

Βέβαια, του άρεσε περισσότερο η σειρά Friends, αλλά σχεδίαζε να μείνει πιστός στην επιλογή που είχε ήδη κάνει, μέχρι που ένα μέλος της διοίκησης του Fox αποκάλεσε τον πιλοτικό πρόγραμμα «το χειρότερο πράγμα που έχουμε δει ποτέ στη ζωή μας».

Ο Matthew Perry στη συνέχεια πήρε το ρόλο του στα Φιλαράκια και τα υπόλοιπα είναι τηλεοπτική ιστορία.

Μετά από 10 σεζόν, 235 επεισόδια και αμέτρητες στιγμές γέλιου, οι ηθοποιοί αποχαιρέτησαν στις 6 Μαΐου 2004 τους χαρακτήρες που τους σημάδεψαν μια για πάντα κι εμείς είπαμε αντίο σε αυτούς τους φίλους που είχαν γίνει πλέον οικογένεια.

Και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο και 20 από το τελευταίο, όμως ένα είναι σίγουρο. Θα γεράσουμε και θα βλέπουμε ακόμα Φιλαράκια.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό