26.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

3 φρούτα για να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη στα γλυκά

Ειδήσεις Ελλάδα

Γιατί ναι, μπορείς να απολαύσεις τις αγαπημένες σου γεύσεις με λιγότερη ή και καθόλου ζάχαρη. 

Η ζάχαρη δεν κάνει καλό και σε αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Τι κάνεις όμως αν είσαι γλυκατζού, ή αν για λόγους υγείας δεν πρέπει να την καταναλώνεις, αλλά ούτε και μπορείς να αντισταθείς; Στο εμπόριο μπορείς να βρεις αρκετές εναλλακτικές αλλά αν θέλεις να δοκιμάσεις στη δική σου κουζίνα, σημείωσε και αυτές τις προτάσεις.

Χρησιμοποίησε τα φρούτα

Η γλυκύτητα των φρούτων προέρχεται από τα φυσικά σάκχαρα που είναι καλύτερα από ότι τα πρόσθετα συστατικά. «Τα φρούτα δίνουν τα φυσικά σάκχαρα που θες και περιέχουν επίσης βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες», εξηγούν οι ειδικοί που προτείνουν να αντικαταστήσεις το σύνολο ή μέρος της ζάχαρης στην αγαπημένη σου συνταγή με πολτοποιημένη μπανάνα, με σιρόπι μήλου χωρίς ζάχαρη ή με πουρέ μήλου.

Πιο κοντά στη γεύση της ζάχαρης είναι τα μήλα, τα αχλάδια, ή τα αποξηραμένα κεράσια (χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φυσικά).

Αν αποφεύγεις τη ζάχαρη υπάρχουν 10 φρούτα που θα τρως άφοβα

Η γλύκα των λαχανικών

Εννοείται πως δεν μιλάμε για όλα τα λαχανικά, όμως υπάρχουν αρκετά, όπως τα αμυλούχα γλυκοπατάτες, καρότα και παντζάρια τα οποία είναι πλούσια σε σάκχαρα από τη φύση τους και μπορούν να κάνουν τα επιδόρπια πιο γλυκά με λιγότερη, ή και καθόλου, προσθήκη ζάχαρης. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν επίσης πολλά ευεργετικά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, γεγονός που τα κάνει πιο ενδιαφέροντα!

Στις συνταγές για κέικ, για παράδειγμα, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το σύνολο ή μέρος της ζάχαρης στη συνταγή σου με ψημένη γλυκοπατάτα, καθαρισμένα παντζάρια ή τριμμένα καρότα.

Αυτά είναι τα top μπαχαρικά που θα αναβαθμίσουν όλες τις συνταγές σου

Πρόσθεσε αρωματικά μπαχαρικά με γλυκιά γεύση

Πώς θα σου φαινόταν να χρησιμοποιήσεις κανέλα, γαρύφαλο ή βανίλια αντί της ζάχαρης; Σε κουλουράκια, σε μπισκότα, στην πίτα ή ακόμη και σε ζεστό ρόφημα σοκολάτας… Μείωσε, ή αφαίρεσε τελείως, τη ζάχαρη και ανάλογα με τη γεύση που σου αρέσει πρόσθεσε κάτι από τα προηγούμενα. Οι αρωματικές αυτές ουσίες μπορεί να απογειώσουν τη γεύση σου με τρόπους που ούτε φαντάζεσαι.

Και ένα μπόνους

Εκτός από τα προηγούμενα συστατικά, καταθέτουμε και δύο πιο mainstream αντικαταστάσεις που ίσως γνωρίζεις καλύτερα. Αφενός έχουμε το μέλι που μπορεί ωραιότερα και πιο υγιεινά να αντικαταστήσει τη ζάχαρη στα γλυκά σου, αφετέρου η μαύρη σοκολάτα μπορεί να πάρει τη θέση της γάλακτος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό