16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

3 πράγματα που κάνουμε λάθος με τον καφέ σύμφωνα με γιατρό – Τα δύο τα κάνεις σίγουρα κι εσύ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο Δρ Saurabh Sethi, υπάρχουν τρία κοινά λάθη που κάνουμε με τον καφέ, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία μας. Ας δούμε αναλυτικά τα τρία αυτά λάθη:

Βάζουμε ζάχαρη στον καφέ

Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει απότομες αυξήσεις στη γλυκόζη του αίματος, κάτι που οδηγεί σε φλεγμονή και αντοχή στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα την παχυσαρκία. Ο Δρ Sethi προτείνει τη χρήση στέβιας χωρίς ερυθριτόλη ή άλλου είδους γλυκαντικού χωρίς ζάχαρη.

Δεν επιλέγουμε οργανικό καφέ

Ο καφές είναι από τα πιο ραντισμένα φυτά με φυτοχημικά, τα οποία περνούν στην τροφική αλυσίδα και στο σώμα μας. Ο Δρ Sethi συνιστά να επιλέγουμε οργανικό καφέ που παράγεται με βιώσιμες μεθόδους γεωργίας.

Δεν επιλέγουμε τα πιο σκούρα χαρμάνια

Τα πιο σκούρα χαρμάνια περιέχουν μικρότερη ποσότητα καφεΐνης, η οποία είναι πιο φιλική προς το στομάχι. Ειδικά για όσους υποφέρουν από παλινδρόμηση, ο Δρ Sethi προτείνει να αλλάξουν ποικιλία και να επιλέξουν πιο σκούρα χαρμάνια αντί να κόψουν τον καφέ.

Ο Δρ Sethi επισημαίνει επίσης ότι ο καφές μπορεί να καθυστερήσει την εκδήλωση του Αλτσχάιμερ και έχει ευεργετικές ιδιότητες για τα ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο και τις διανοητικές λειτουργίες, αρκεί να αποφεύγουμε τα παραπάνω λάθη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό