27 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

27 χρόνια μετά τον θάνατο της Diana, ο πρίγκιπας William υπηρετεί πιστά τη μνήμη της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πριγκίπισσα Diana θα γινόταν σήμερα 63 ετών και είναι λογικό, την ημέρα αυτή ο πρωτότοκος γιος της να την θυμάται με μεγαλύτερη νοσταλγία.

Σε όλη της την ζωή, όσο σύντομη κι αν ήταν, η Diana, η αδικοχαμένη πριγκίπισσα της Ουαλίας, προσπάθησε με τη φιλανθρωπική της δράση να κάνει τη διαφορά στον κόσμο, κάτι που πέτυχε.

Οι δύο γιοι της Diana, όσο κι αν οι μεταξύ τους σχέσεις είναι στη χειρότερη δυνατή φάση τους αυτή τη στιγμή, ακολουθούν πιστά το όραμα της μητέρας τους και τη δουλειά που εκείνη έχει κάνει. Σύμφωνα με την Jennie Bond, πρώην ανταποκρίτρια του BBC, ο William ειδικά τη φετινή χρονιά, και ειδικά σήμερα νιώθει την απώλειά της πιο βαθιά από ποτέ.

Μια δύσκολη ημέρα για την Diana

«Υπήρξαν στιγμές τη χρονιά αυτή, που ο William έδειξε να είναι μόνος και να κουβαλάει πολλές ευθύνες και τη γνώμη του κόσμου στις πλάτες του, μαζί με την τύχη της μοναρχίας. Πατέρας τριών μικρών παιδιών, με τον πατέρα του και τη σύζυγό του να έχει καρκίνο, χωρίς να μπορεί να στραφεί στον αδερφό και τη μητέρα του», είπε η royal expert και τόνισε:

«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει ο William τη μνήμη της μητέρας του είναι το πώς βοηθά εκείνους που έχουν ανάγκη, πρακτική ή σε σχέση με την ψυχική τους υγεία. Προσπαθεί να κάνουν το ίδιο και τα παιδιά του, η Charlotte, o George και ο Louis. Η Diana ήθελε πάντα να βοηθά τους έχοντες ανάγκη, είμαι σίγουρη πως θα αφιέρωνε τον χρόνο της στην νύφη της Kate ειδικά τώρα, που θα έπρεπε τα παιδιά του γιου τη να νιώθουν ασφάλεια».

Όσο για το πώς θα βιώνει την επέτειο αυτή ο William, σίγουρα είναι μια ευαίσθητη στιγμή, ειδικά για κάποιον που δεν μπορεί να εκφράσει το συναίσθημά του σήμερα, στον άνθρωπο που θα τον καταλάβαινε περισσότερο από όλους, τον αδερφό του.

Αδέρφια χωρίς καμία επικοινωνία

O Harry και ο William έχουν απομακρυνθεί από το 2020 όταν επήλθε το Megxit. Από τότε, ο Harry έχει κατηγορήσει τον αδερφό του και στην αυτοβιογραφία του Spare ενώ η Kate κατηγορήθηκε από τους Sussexes και στο ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Μετά το βιβλίο Finding Freedom, που εξερευνούσε την απόφαση των Sussexes να προχωρήσουν στην παραίτηση από τα καθήκοντά τους, στο Endgame: Inside the Royal and the Monarchy’s Fight for Survival ο Omid Scobie είχε εξηγήσει πως η Kate και η Meghan όχι μόνο έπρεπε να θυμίζουν την Diana αλλά κάποιες φορές το να υιοθετούν looks που θυμίζουν την πριγκίπισσα, έγινε δύσκολη πια δουλεια.

https://www.instagram.com/p/CQyZ-Oal4yE/

Πρίγκιπας Harry- Πρίγκιπας William: Αποκάλυψαν μαζί το συγκινητικό άγαλμα με τη μητέρα τους Diana

Μιλώντας με έναν royal ειδικό, που δούλεψε τόσο με τον Harry όσο και με τον William, ο Scobie υποστήριξε πως οι υποφάσιεις που παίρνονταν για το ντύσιμο της Meghan και της Kate, πάντα ήταν αντικείμενο συζήτησης και με τους δύο πρίγκιπες.

«Υπήρχε ένα πουσάρισμα από άλλα μέλη του Παλατιού; Φυσικά και ναι. Ήταν γνωστή σε όλους η τακτική να πηγαίνουμε πίσω στις εικόνες της Diana και να παίρνουμε ιδέες. Σε κάποιο σημείο όλο αυτό έμοιαζε με τρυφερή χειρονομία, ενώ άλλες φορές υπήρχε το συναίσθημα πως το ίδιο το σύστημα που έκανε τη ζωή της Diana μίζερη, το ίδιο ακριβώς ενορχήστρωνε το να την θυμόμαστε».

H Diana πέθανε στο τραγικό εκείνο τροχαίο δυστύχημα στο Πάρίσι τον Αύγουστο του 1997 και τα κοσμηματά της, έχουν μοιραστεί στα παιδιά της κι από εκεί στις συζύγους τους.

Το άγαλμα της Diana και η μάχη ανάμεσα στα δύο αδέρφια

Το 2021, Harry και William αποκάλυψαν από κοινό, το άγαλμα της Diana. Το άγαλμα έχει εγκατασταθεί στον κήπο Sunken του Παλατιού, ένα σημείο που αγαπούσε πολύ η αείμνηστη Lady D, και δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Ian Rank-Broadley.

Οι δύο πρίγκιπες, εμφανίστηκαν δίπλα δίπλα και δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους.

«Σήμερα θα γιορτάζαμε τα 60α γενέθλια της Μητέρας και θυμόμαστε την αγάπη, τη δύναμη, τον χαρακτήρα, τα στοιχεία που την έκαναν πηγή καλού για τον κόσμο, αλλάζοντας τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων προς το καλό.

Κάθε μέρα ζούμε με την ελπίδα να ήταν εδώ κοντά μας και ελπίζω και τώρα πως αυτό το άγαλμα θα είναι σύμβολο της ζωής και του θρύλου της.

Σε ευχαριστούμε Ian Rank-Broadley, Pip Morrison και τις ομάδες σας για την καταπληκτική δουλειά σας αλλά και τους φίλους και τις δωρητές που βοήθησαν αυτό να γίνει πραγματικότητα αλλά και όλον τον κόσμο που κρατά τη μνήμη της μητέρας μας ζωντανή», είχε γράψει ο Willliam στο προφίλ του στο Instagram.

Τι έχει πει ο Harry για τη σχέση του με τον William;

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, αυτήν τη φορά στο Late Show με τον Stephen Colbert, μιλώντας για τον αδελφό του, William, αλλά και τη μητέρα τους, Diana, ο Harry εξομολογήθηκε ότι τα πράγματα με τον William δεν θα είχαν φτάσει εδώ που είναι σήμερα αν ήταν ζωντανή η μητέρα τους, πριγκίπισσα Diana.

«Αν η μητέρα σου ήταν εν ζωή ακόμα, έχεις σκεφτεί πώς θα διαχειριζόταν μια τέτοια στιγμή;», ρώτησε ο Colbert τον Harry, αναφερόμενος στην ένταση που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνον και τον αδελφό του. Και ο Harry απάντησε ότι η κατάσταση σίγουρα δεν θα ήταν η ίδια.

«Δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ», απάντησε συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Harry.

«Είναι αδύνατο να πούμε πού θα ήμασταν τώρα – πού θα ήταν αυτές οι σχέσεις τώρα – αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η απόσταση μεταξύ του αδερφού μου και εμένα να ήταν η ίδια.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου έχω πει πολλά που με έκαναν να νιώσω πραγματικά την παρουσία της μαμάς μου. Ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια… Και περιγράφω λεπτομερώς στο βιβλίο τη στιγμή που με τον αδερφό μου τής μιλούσαμε στον τάφο και ότι εκείνος αισθανόταν σαν να ήταν μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον βοήθησε να βάλει σε μια σειρά τη ζωή του και ότι τώρα ένιωθε (σ.σ. ο William) ότι ερχόταν κοντά μου».

https://www.instagram.com/p/CQyZ-Oal4yE/

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό