20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

26,5 εκατ. Αμερικανοί χωρίς δουλειά μέσα σε πέντε εβδομάδες

Ειδήσεις Ελλάδα

Περισσότεροι από 4 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν την προηγούμενη εβδομάδα αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, με 26,5 εκατ. Αμερικανούς να χάνουν μέσα σε πέντε εβδομάδες τη δουλειά τους, στο μεγαλύτερο χτύπημα στην απασχόληση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

Οι νέες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας ανήλθαν στα 4,43 εκατομμύρια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 18 Απριλίου, αριθμός οριακά μειωμένος σε σύγκριση με τους 5,24 εκατ. ανέργους της προηγούμενης εβδομάδας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Εάν υποθετικά όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση χορήγησης επιδόματος ανεργίας προμετρηθούν ως άνεργοι, τότε τα τελευταία στοιχεία παραπέμπουν σε ποσοστό ανεργίας για τον Απρίλιο στο 20%, σχεδόν διπλάσιο του 10% κατά την κορύφωση της ύφεσης του 2009.

Το σαρωτικό πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία δημιουργεί «στρατιές» ανέργων, εξανεμίζοντας μέσα σε πέντε εβδομάδες σχεδόν όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τη δεκαετία μετά την πιστωτική κρίση του 2008.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό