20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

25η Μαρτίου 2020: Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου – «Η Ελλάδα θα βγει και τώρα πιο δυνατή» [s]

Ειδήσεις Ελλάδα

25η Μαρτίου 2020: Συγκίνησαν τα λόγια του πιλότου μας της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζεύς” της Πολεμικής Αεροπορίας, προς τους Έλληνες.

25η Μαρτίου 2020: Με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, πρωτόγνωρο, τιμάται φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου. Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ματαιώθηκαν οι παρελάσεις και η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, κάλεσε τις Αρχές και τους πολίτες να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των σπιτιών τους την ελληνική σημαία. Ματαιώθηκαν επίσης όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς.

Στις 11.00 το πρωί, αντί στρατιωτικής παρέλασης, πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού με τους πολιτικούς αρχηγούς να είναι σε απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο. Ολιγομελής ήταν και η παρουσία της μπάντας που παιάνισε τον εθνικό ύμνο με τα μέλη της επίσης να βρίσκονται σε απόσταση το ένα από το άλλο. Μετά την κατάθεση στεφάνου η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παριστάμενους και αποχώρησε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου πάνω από την πλατεία Συντάγματος πέταξαν 4 μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Το μήνυμα του πιλότου της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζεύς”

Συγκίνησαν τα λόγια του πιλότου μας ο οποίος πετώντας στον ελληνικό ουρανό έστειλε μήνυμα σε όλους τους Έλληνες για την 25η Μαρτίου. «Ελληνίδες, Έλληνες. Όλοι μαζί, ενωμένοι ας συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Στα 199 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 που τιμούμε σήμερα, η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά αντιμετώπισε και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή. Αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια πολλά σε όλους μας. Χρόνια πολλά Ελλάδα!».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό