21.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

2024 Formula1 Grand Prix Σιγκαπούρης: Νυχτερινή διαδρομή

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι βαθμοί του Oscar Piastri από τη νίκη του το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν έφεραν τη McLaren μπροστά από τη Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1 Τώρα η «μάχη» θα γίνει στους δρόμους της Σιγκαπούρης.

Η McLaren έχει κερδίσει μόνο μία φορά, όταν η χώρα φιλοξένησε τον πρώτο της αγώνα το 2008 με πρωταγωνιστή και νικητή τον νεαρό, τότε, Lewis Hamilton.Η μάχη μεταξύ των ομάδων είναι σκληρή, και με μόνο επτά αγώνες να απομένουν στη σεζόν, ούτε η Red Bull ούτε η McLaren έχουν την πολυτέλεια να κάνουν λάθη.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ Formula 1 Grand Prix Σιγκαπούρης Fernando Alonso

Ο Max Verstappen εξακολουθεί να είναι ασφαλείς στην κατάταξη για το πρωτάθλημα των οδηγών με προβάδισμα 59 πόντων έναντι του Lando Norris. Θυμήσου πως η τελευταία του νίκη ήρθε στο Grand Prix της Ισπανίας στις 23 Ιουνίου.

Οι συνθήκες

Ο καιρός θα είναι ζεστός. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 31°C με υγρασία 70% κατά μέσο όρο όλο το Σαββατοκύριακο.

Τα πρωινά από Παρασκευή έως Κυριακή μπορεί να «πέσουν» σποραδικές καταιγίδες.

Τελευταία νέαΟ Hamilton εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem. Ο τελευταίος είπε πως οι οδηγοί της F1 του θυμίζουν «rappers» επειδή βρίζουν στις συνομιλίες τους με την ομάδα. Ο Verstappen υπερασπίστηκε τον Hamilton λέγοντας πως δεν χρειάζεται να τους πουν πώς να μιλούν γιατί δεν είναι πέντε ετών.Ο Sergio Perez και ο Carlos Sainz ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους και έλυσαν τις… διαφορές τους μετά τη σύγκρουση που είχαν στο περασμένο Grand Prix. Οι δύο είχαν μία «άβολη» συνομιλία 20 λεπτών ενώ κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο στο ιατρικό κέντρο της πίστας.Αφού έχασε το Σαββατοκύριακο του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν λόγω ποινής ενός αγώνα, ο Kevin Magnussen κάλεσε τη FIA να αφήσει τους οδηγούς να αγωνίζονται μεταξύ τους αντί να τους επιβάλει ποινές.Η Mercedes θα έχει νέα χρώματα μόνο για το Grand Prix στη Σιγκαπούρη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα στατιστικά του αγώνα και λίγη ιστορία

Από τότε που φιλοξένησε τον πρώτο νυχτερινό αγώνα της Formula 1 το 2008, η Σιγκαπούρη έχει γίνει σταθερά η αγαπημένη διοργάνωση μεταξύ των θεατών και των οδηγών. Η διαδρομή μήκους 4,9 χλμ διασχίζει το κέντρο της πόλης, για 62 γύρους για να συμπληρωθεί μία απόσταση 306 χλμ η διαδρομή είναι φωτισμένη από 1.600 σημεία.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ Formula 1 Grand Prix Σιγκαπούρης Max Verstappen

Τα δύο από τα τρία sessions των δοκιμαστικών γίνονται το ηλιοβασίλεμα, οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας τη νύχτα. Το ρεκόρ γύρου (με 1:35,867”) το έχει ο Hamilton από το 2023. Η διαδρομή άλλαξε το 2023, με μία ευθεία μεταξύ των στροφών 14 και 16 και, νέα για το 2024, την προσθήκη μιας τέταρτης ζώνης DRS για να βοηθήσει το προσπέρασμα.

Οι νίκες και οι pole position

Τις περισσότερες νίκες έχει ο Sebastian Vettel με πέντε και ακολουθεί ο : Hamilton με τέσσερις. Εδώ έχουν κερδίσει και οι: Fernando Alonso δύο, Carlos Sainz και Sergio Perez με μία.Τις περισσότερες pole position έχουν οι: Hamilton και Vettel από τέσσερις. Δύο έχει ο Leclerc και από μία οι: Alonso και Sainz.

Ποιος θα κερδίσει;

Όπως στο Μπακού το περασμένο Σαββατοκύριακο, έτσι και στο Grand Prix της Σιγκαπούρης όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Τη νίκη μπορεί να πάρουν η McLaren, η Red Bull, η Mercedes και η Ferrari, που έχουν ταχύτερα μονοθέσια στις διαδρομές σε δρόμους πόλης. Εμείς βλέπουμε νικητή τον Lando Norris.Τι γίνεται με τα πρωταθλήματα

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ Formula 1 Grand Prix Σιγκαπούρης Lando Norris C.Leclerc

Επιτέλους, υπήρξε μια αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας, με την McLaren να οδηγεί το πρωτάθλημα κατασκευαστών με 20 βαθμούς, αλλά μπορεί να διατηρήσει την πρώτη θέση; Ο Verstappen εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στο πρωτάθλημα οδηγών με τον Norris να χρειάζεται ακόμα τουλάχιστον 60 πόντους για να τον ξεπεράσει.

Τα ωράρια του αγώνα (ώρα Ελλάδας)

ΣάββατοΕλεύθερες δοκιμές: 12:30-13:30 Κατατακτήριες δοκιμές: 16:00-17:00Κυριακή Εκκίνηση του αγώνα: 15:00.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό