20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

2024 Formula1 Grand Prix Σιγκαπούρης: Έκτη pole position για τον Norris

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Lando Norris κέρδισε την καλύτερη θέση στην εκκίνηση έναντι του Max Verstappen για το Grand Prix της Σιγκαπούρης μετά από διακοπές στο τρίτο session των κατατακτήριων δοκιμών. Την διακοπή του Q3, έφερε ο περσινός νικητής του αγώνα Carlos Sainz, όταν γλίστρησε και χτύπησε το μονοθέσιο εκτός πίστας.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ 2024 Formula 1 Grand Prix Σιγκαπούρη Κατατακτήριες δοκιμές Carlos Sainz

Ο Sainz έχασε τον έλεγχο της Ferrari του στην έξοδο της στροφής 17 ενώ ξεκινούσε ένα γρήγορο γύρο, χτύπησε στον τοίχο έκανε ζημιά στην Ferrari και διέκοψε το session. Ο Verstappen, την ίδια στιγμή «έγραψε» χρόνο 1:29,791” για να φτάσει στην κορυφή, αλλά είχαν βγει ήδη οι κίτρινες σημαίες (αμέσως μετά την έξοδο του Sainz) και έτσι η επίδοσή του ακυρώθηκε.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ 2024 Formula 1 Grand Prix Σιγκαπούρη Κατατακτήριες δοκιμές Οι τρεις πρώτοι

Όταν το session συνεχίστηκε 15 λεπτά αργότερα, όλοι περίμεναν να ξεκινήσουν οι τελευταίοι χρονομετρημένοι γύροι για να χρησιμοποιήσουν ένα σετ μαλακής γόμας ελαστικών και να πετύχουν ένα ταχύτερο γύρο.Ο Oscar Piastri, ο οποίος είχε την προσωρινή pole, έθεσε ως σημείο αναφοράς το χρόνο 1:29,953”, αλλά ο Norris το «έριξε» γρήγορα «γράφοντας» 1:29,525”. Ο Verstappen έφτασε πιο κοντά, με 1:29,728” για να μπει στην πρώτη σειρά.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ 2024 Formula 1 Grand Prix Σιγκαπούρη Κατατακτήριες δοκιμές Russell

Oι δύο Mercedes έκλεισαν τη δεύτερη σειρά μπροστά από τον Oscar Piastri (McLaren), καθώς ο Lewis Hamilton ήταν τρίτος με διαφορά 0,026 δευτερολέπτων από τον George Russell. Οι Oscar Piastri και Nico Hulkenberg έχουν την τρίτη σειρά στην εκκίνηση εμπρός από τους Fernando Alonso και Yuki Tsunoda. Η Ferrari είχε μία κακή εμφάνιση καθώς ο γύρος του Charles Leclerc διαγράφηκε (λόγω κόκκινης σημαίας) – αν και ήταν αρκετά καλός. Έτσι, οι Leclerc και Sainz ξεκινούν από την ένατη και δέκατη θέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό