22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

2024 Formula1 Gran Prix Μπακού: Ο Leclerc στην pole position

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο οδηγός της Ferrari κράτησε τον Oscar Piastri της McLaren, πίσω του κατά 3/10” και ο Μονεγάσκος συνέχισε τις pole position στο Μπακού, ενώ ο Piastri κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη Ferrari του Carlos Sainz στην τρίτη θέση.

Ο Sergio Perez επιβεβαίωσε πως είναι σε φόρμα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά φέτος, τον συναθλητή του Max Verstappen. Ο Μεξικανός ξεκινά από την τέταρτη θέση, με τον George Russell της Mercedes πέμπτο και τον πρωταθλητή Verstappen να εκκινεί έκτος.

Ο Lewis Hamilton ήταν έβδομος μπροστά από τον Fernando Alonso της Aston Martin, ενώ ο rookie Franco Colapinto πέρασε στο Q3 και διεκδηκούσε την έκτη θέση. Ένα λάθος όμως τον έφερε ένατο.Ο Albon συμπλήρωσε την δεκάδα αλλά είχε ένα περίεργο περιστατικό. Ο Ταϊλανδός βγήκε στην πίστα με τον ανεμιστήρα του airbox ακόμα συνδεδεμένο στο αυτοκίνητό του και αφού ανεπιτυχώς ζήτησε από τους κριτές να τον βοηθήσουν, κατάφερε να αφαιρέσει τη συσκευή μόνος του.Τι έγινε με τον Norris;Ο διεκδικητής του τίτλου από την ομάδα της McLaren, Lando Norris, ο οποίος προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά του στους 62 βαθμούς από τον πρώτο του πρωταθλήματος Max Verstappen, αποκλείστηκε στο Q1.

Ένα λάθος και μία ατυχία έφεραν τον Βρετανό εκτός Q2&3. Γλίστρησε παραπάνω στην 16η στροφή και μετά έπεσε πάνω στην κίτρινη σημαία από την έξοδο του Esteban Ocon. Έμεινε στα pits αλλά ο χρόνος του ήταν κακός. Στο Q2, ο πρωτάρης της Haas, Oliver Bearman (ξεκινά 11ος), δεν πέρασε στο Q3 για 1/10” μετά από ένα μικρό λάθος, αλλά ο Βρετανός εξακολουθούσε να αντεπιτίθεται εντυπωσιακά μετά από για να ξεπεράσει τον έμπειρο, Nico Hulkenberg .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό