22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

2024 Formula1 Gran Prix Μπακού: Νικητής ο Piastri

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Oscar Piastri της McLaren κέρδισε μια υπέροχη δεύτερη νίκη στην καριέρα του στο Grand Prix της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν αφού πρώτα πέρασε και στη συνέχεια κράτησε πίσω του, τον Charles Leclerc της Ferrari.

Μαζί τους στο podium ανέβηκε ο George Russell (Mercedes) μετά από μια δραματική σύγκρουση μεταξύ των Sergio Perez (Red Bull Racing) και του Carlos Sainz (Ferrari).

Ο Leclerc ξεκίνησε από την τέταρτη συνεχόμενη pole του στο Μπακού το Σάββατο και φαινόταν, πως θα την μετέτρεπε σε νίκη. Ο οδηγός της Ferrari διατήρησε το προβάδισμα στην εκκίνηση από τον Piastri, με τον Sergio Perez της Red Bull να περνά στη δεύτερη θέση και να αφήνει τη Ferrari του Carlos Sainz στην τρίτη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen έκανε και αυτός την κίνησή του περνώντας από την εσωτερική τον George Russell της Mercedes για την πέμπτη θέση.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ 2024 Formula 1 Grand Prix Αζερμπαϊτζάν Εκκίνηση 

Τα pit stop μπέρδεψαν την κατάταξη αλλά χάρη στην στρατηγική της McLaren και την ταχύτητα του Piastri, μείωσαν τη διαφορά από τον Leclerc και στον 20ο γύρο ο Αυστραλός έκανε ένα πέρασμα από την εσωτερική της 1ης στροφής και έκλεψε την πρώτη θέση. Μάλιστα ο Leclerc είπε αρχικά στην ομάδα του ότι πίστευε ότι ο ρυθμός του Piastri ήταν “τρελός”, δεδομένου ότι κράτησε τη σκληρή γόμα για 30 γύρους και γρήγορο ρυθμό.

Από την άλλη πλευρά Leclerc πίεσε τον Piastri και προσπάθησε να του ανταποδώσει πολλές φορές το πέρασμα στην 1η στροφή, με τον Αυστραλό να αμύνεται και να κρατά την πρωτιά. Αυτή η μάχη επέτρεψε στον Perez να κάνει ένα καλό αγώνα από την τρίτη θέση, ενώ ο Sainz ήταν τέταρτος. Καθώς ο Perez απέτυχε να προσπεράσει τον Leclerc στον προτελευταίο γύρο, ο Sainz φαινόταν έτοιμος να επωφεληθεί και να κλέψει την τρίτη θέση, αλλά βγαίνοντας από τη στροφή 2 Perez και Sainz μπλέχτηκαν και χτύπησαν σε τοίχο.

Ο αγώνας τελείωσε με το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Piastri ήταν ο νικητής ο Leclerc δεύτερος και ο Russell τρίτος με τον Norris στην τέταρτη θέση. Ο οδηγός της McLaren έκανε τον ταχύτερο γύρο, πήρε επιπλέον βαθμούς και μείωσε τη διαφορά στο πρωτάθλημα από τον Verstappen στους 59 πόντους.

Πέμπτος τερμάτισε ο Verstappen, που διαμαρτυρήθηκε έντονα στην ομάδα για αναπηδήσεις του πίσω άξονα και αστάθεια του μονοθέσιου. Ο Fernando Alonso ολοκλήρωσε έναν μοναχικό αγώνα στην έκτη θέση, κρατώντας έβδομο τον Alex Albon. Ο πρωτάρης Franco Colapinto είχε μία καλή απόδοση (όγδοος) στη δεύτερη συμμετοχή του σε Grand Prix.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ 2024 Formula 1 Grand Prix Αζερμπαϊτζάν Podium

Ο Lewis Hamilton είχε ένα σταθερό αγώνα. Ξεκίνησε από τα pits (τελευταίος) για να τερματίσει ένατος. Αιτία για αυτό η αλλαγή κινητήρα και αναρτήσεων μέσα σε μια νύχτα. Εντυπωσιακός ήταν ο Oliver Bearman, που κέρδισε έναν παρθενικό βαθμό για τη Haas, ξεπερνώντας τον έμπειρο συμπαίκτη του Nico Hulkenberg για να τερματίσει δέκατος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό