31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix του Μονακό: Έσπασε η γκίνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 1-3 πέτυχε η Ferrari με τους Leclerc (νικητής) και Sainz (τρίτος) στο Grand Prix του Μονακό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1,  στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Oscar Piastri (McLaren).

O Leclerc μπαίνει στην τελική ευθεία, τερματίζει πρώτος και τα Superyachts κορνάρουν στο λιμάνι του Μονακό για να πανηγυρίσουν την πρώτη του νίκη στον αγώνα της πατρίδας του. Αυτή είναι η έκτη του νίκη στην καριέρα του και σίγουρα αυτή που θα θυμάται για καιρό. Είναι επίσης η πρώτη του νίκη μετά το Grand Prix της Αυστρίας το 2022.

Τα σημεία του αγώνα Ο Leclerc κράτησε το προβάδισμα από την pole position και κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τους Piastri και τον Sainz.Ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία στον 1ο γύρο όταν ο Sainz βγήκε εκτός πίστας και ο Perez χτύπησε με τα δύο μονοθέσια της Haas.Λίγο αργότερα οι οδηγοί της Alpine Gasly και Ocon συγκρούστηκαν στην έξοδο της στροφής «Portier» , με αποτέλεσμα το μονοθέσιο του Ocon να απογειωθεί. Ο αγώνας

Ο Leclerc πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 7,1” εμπρός από τον Piastri για να κερδίσει την πρώτη του νίκη στους δρόμους της πατρίδας του, αφού κατάφερε να αφήσει πίσω του, τον Αυστραλό της McLaren μετά από δύο εκκινήσεις και μια κόκκινη σημαία.

Φωτογραφία: 2024_Reuters F1 MC Τερματισμός

Στη συνέχεια κράτησε ένα καλό ρυθμό ώστε να μην δώσει πλεονέκτημα στον Piastri, παρά την πίεση του τελευταίου.«Ήταν ένας τόσο δύσκολος αγώνας, νομίζω ότι το γεγονός ότι δύο φορές ξεκίνησα πρώτος και δεν έκανα λάθος τον κάνει τόσο δύσκολο. Στους τελευταίος 15 γύρους έλπιζα να μην συμβεί τίποτα. Σκεφτόμουν πολύ περισσότερο τον πατέρα μου και την αγωνία, που είχε» είπε ο Leclerc.

Πριν κλείσει ο πρώτος γύρος, ήρθε η διακοπή του αγώνα μετά το χτύπημα των Kevin Magnussen και Sergio Perez στο σημείο «Beau Rivage». Το αυτοκίνητο του Perez υπέστη σοβαρές ζημιές καθώς ανατράπηκε και χτύπησε στον τοίχο παίρνοντας μαζί και τον Nico Hulkenberg.

Η διακοπή κράτησε 40 λεπτά όπου και όλοι έκαναν τα pit stop τους. Στην δεύτερη εκκίνηση ο Leclerc ξεκίνησε καλύτερα και έδωσε τον δικό του ρυθμό στον αγώνα, τον οποίο όλοι ολοκλήρωσαν χωρίς να πιέσουν καθόλου.

Φωτογραφία: 2024_Reuters F1 MC Podium

«Για μένα αυτό είναι πραγματικά βαρετό! Έπρεπε να είχα φέρει το μαξιλάρι μου», είπε ο Verstappen στην ενδοσυνεννόηση της ομάδας, στο δρόμο για την έκτη θέση. Ο τερματισμός του Verstappen ήταν ο χειρότερος από το Grand Prix του Σάο Πάολο του 2022.

Εμπρός από τον Verstappen (στην πέμπτη θέση) τερμάτισε ο George Russell και πίσω του (έβδομος) ο Lewis Hamilton. Ο Yuki Tsunoda συνέχισε την καλή πορεία του με την όγδοη θέση, ενώ ο Alex Albon εξασφάλισε τους πρώτους βαθμούς της χρονιάς για την Williams στην ένατη θέση. Ο Pierre Gasly (Alpine) επέζησε από μια σύγκρουση που προκλήθηκε από μια αδέξια κίνηση του συναθλητή του Esteban Ocon στον πρώτο γύρο για να πάρει τον τελευταίο πόντο στη 10η θέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό