27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Ουγγαρίας: Παιχνίδια στρατηγικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη νίκη του Oscar Piastri ήρθε μετά από εντολή της ομάδας στον συναθλητή του Lando Norris (δεύτερος) να του παραχωρήσει την πρώτη θέση δύο γύρους πριν το τέλος του αγώνα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η McLaren πέρασε το τελευταίο τέταρτο του Grand Prix της Formula 1  παρακαλώντας τον Norris να επιβραδύνει και να μείνει πίσω από τον Piastri. Ο Βρετανός είχε σημαντικό προβάδισμα λόγω του πολύ καλού πρώτου του pit-stop. Ίσως η ομάδα φοβήθηκε πως ο Piastri δεν θα άντεχε την πίεση του Hamilton (από την τρίτη θέση) και θα έχαναν και τον αγώνα.Για λίγο φαινόταν ότι ο Norris δεν θα ακούσει την ομάδα και όλοι επικεντρώθηκαν για 15 γύρους στη συνομιλία μεταξύ του Άγγλου οδηγού και του μηχανικού του, Will Joseph. Σε κάποιο σημείο, ο Joseph είπε στον Norris: «Ξέρω ότι θα κάνεις το σωστό» και «απλώς θυμήσου τις συζητήσεις μας κάθε Κυριακή πριν τον αγώνα».

Τελικά ο Norris επιβράδυνε στον 68ο από τους 70 γύρους για να επιτρέψει στον Piastri να περάσει πρώτος, αλλά η διαφωνίες του και το γεγονός ότι η McLaren επενέβη στο αποτέλεσμα θα δημιουργήσει ένα τεράστιο σημείο συζήτησης ενόψει του Grand Prix του Βελγίου την επόμενη εβδομάδα.

Το αμφιλεγόμενο ένα-δύο για τη McLaren, ανέδειξε την προσπάθεια του Lewis Hamilton (τρίτος), ο οποίος πέτυχε το 200ο podium της καριέρας του. Επίσης μας έδειξε ένα απογοητευμένο Max Verstappen, που δεν ξέρει (ή δεν θέλει να χάνει) και μία Red Bull, που δυσκολευόταν. Ο Ολλανδός πέρασε επίσης το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μιλώντας στην ενδοσυνεννόηση με τον μηχανικό του, Gianpietro Lambiase, σχετικά με μια σύγκρουση στην αρχή του αγώνα με τον Norris, κάτι που θεώρησε ότι ήταν λάθος στρατηγικής από την ομάδα του.

Στη συνέχεια, «ζήσαμε» μια αναδρομή στο 2021 όταν ο Verstappen και ο παλιός αντίπαλος του για τον τίτλο Hamilton συγκρούστηκαν, σε μία προσπάθεια ο οδηγός της Red Bull να κλέψει την τελευταία θέση στο podium. Ο Verstappen απέφυγε μεγάλη ζημιά αλλά έπρεπε να αρκεστεί στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Leclerc (τέταρτος) με την Ferrari.

Οι Sainz, Perez(RBR), Russell (Mercedes), Tsunoda (RBR) και Stroll (Aston Martin) έκλεισαν τη δεκάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό