27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Ουγγαρίας Κατατακτήριες δοκιμές: Ένα- δύο για την McLaren

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρίτη pole position στην καριέρα του Lando Norris και 1-2 για την ομάδα της McLaren μετά από πολύ καιρό (από το 2012). Το Grand Prix της Ουγγαρίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους  Άγγλους.

Οι Max Verstappen (Red Bull) και Carlos Sainz (Ferrari) ξεκινούν από τη δεύτερη σειρά. Οι δύο πρέπει να αντιδράσουν άμεσα στην εκκίνηση του αγώνα και να «πεταχτούν» μπροστά στην πρώτη στροφή.

Πολλοί πιστεύουν ότι η McLaren έχει το πιο γρήγορο μονοθέσιο και ο αγώνας της Κυριακής είναι μια χρυσή ευκαιρία για τη McLaren να επιστρέψει στις νίκες και να μειώσει το προβάδισμα της Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Από την άλλη ελπίζουμε η Mercedes και η Ferrari να πάρουν ρόλο και να μπουν στο παιχνίδι για μία θέση στο podium.

Ο Carlos Sainz ξεκινά τέταρτος μπροστά από τον νικητή του βρετανικού Grand Prix, Lewis Hamilton, καθώς το σερί της Mercedes με τέσσερις συνεχόμενες pole position έφτασε στο τέλος του, στο Hungaroring. Ο Charles Leclerc ήταν έκτος (Ferrari) μπροστά από το ζευγάρι της Aston Martin, Fernando Alonso και Lance Stroll. Το ζευγάρι RB Daniel Ricciardo και Yuki Tsunoda έκλεισαν τη δεκάδα.

Άτυχος ήταν ο George Russell, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το Q1, όταν η Mercedes…  έμεινε από καύσιμο. Μάλλον κακός προγραμματισμός/στρατηγική και όχι αμέλεια (θέλω να πιστεύω).

Ο Tsunoda είδε το μονοθέσιο του να εκτοξεύεται για λίγο στον αέρα όταν πέρασε αδέξια πάνω από ένα κράσπεδο. Παρά το χτύπημα στον τοίχο δεν έπαθε τίποτα. Το περιστατικό του Tsunoda οδήγησε σε μια ακόμη κόκκινη σημαία, αλλά υπήρχε αρκετός χρόνος στο τέλος της συνεδρίας για μερικούς οδηγούς να επιχειρήσουν έναν άλλο χρονομετρημένο γύρο.

Ο Verstappen, χωρίς φρέσκα ελαστικά, επέλεξε να μείνει στο γκαράζ, αν και τόσο οι οδηγοί της McLaren όσο και της Ferrari βγήκαν για μια καθυστερημένη προσπάθεια βελτίωσης.

Ο Ricciardo ήταν ένας από τους οδηγούς που προσπάθησαν, αλλά πέρασε τη γραμμή εκκίνησης-τερματισμού μόλις έληξε η χρονομετρημένη περίοδος. Έτσι θα ξεκινήσει από τη 10η θέση και με μια φαινομενικά χρυσή ευκαιρία να κάνει μία καλή εμφάνιση για να επιστρέψει στη Red Bull ως αντικαταστάτης του Perez.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό