24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Ολλανδίας: Ο Norris στην Pole position

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βρεττανός, μετά από ένα εκπληκτικό γύρο, άφησε δεύτερο τον Verstappen και τρίτο τον Piastri στις κατατακτήριες δοκιμές και πέτυχε την pole position στο Grand Prix της Ολλανδίας.

Μαζί με τον Piastri από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης ξεκινά ο George Russell. Ο οδηγός της Mercedes, κατάφερε να… περάσει στο Q3 και να δοκιμάσει για την pole position όταν ο συναθλητής του Lewis Hamilton βρέθηκε εκτός από το Q2. 

Η βροχή και ο ρόλος της

Πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές η βροχή καθάρισε αλλά και “κρύωσε” την πίστα, η οποία δεν βοήθησε τους οδηγούς να ζεστάνουν τα ελαστικά τους και να πιέσουν.

Φωτογραφία: Reuters Κατατακτήριες δοκιμές Grand Prix Ολλανδίας. Οι τρεις πρώτοι

Ο Norris οδήγησε πίεσε και στα τρία χρονομετρημένα κομμάτια και ιδιαίτερα στο Q3 (σε όλη τη διάρκεια του) “γράφοντας” χρόνο 1:10,074″ στο πρώτο του κομμάτι, που τον έφεραν μπροστά από τον Piastri και τον Verstappen. Ο Ολλανδός οδήγησε την Red Bull στην τελική φάση και βελτίωσε σημαντικά την επίδοσή του με χρόνο 1:10,029″ και προσωρινή pole position, αλλά ο Norris ήταν πολύ δυνατός στο τελευταίο κομμάτι της πίστας και εκμεταλλεύτηκε και ένα γλίστρημα του Verstappen στη στροφή 11.

Με χρόνο 1:09,673″ (ο μόνος οδηγός που έσπασε το φράγμα του 1:10) ο οδηγός της McLaren ξεκινά από την καλύτερη θέση της εκκίνησης. Ο συναθλητής του Oscar Piastri, δεν κατάφερε να βγάλει τον “γηπεδούχο” Verstappen από την πρώτη σειρά και ξεκινά τρίτος έχοντας δίπλα του τον George Russell (στη δεύτερη σειρά).Από την τρίτη σειρά (πέμπτος και έκτος) ξεκινούν οι Sergio Perez (RBRacing) και Charles Leclerc (Ferrari). Οι Fernando Alonso, A.Albon, Lance Stroll και Pierre Gasly έκλεισαν τη δεκάδα. Οι τέσσερις αυτοί οδηγοί δεν πίεσαν γιατί είχαν μόνο ένα σετ καινούργιων ελαστικών για το Q3 αντίθετα με τους οδηγούς της McLaren, τον  Verstappen και τον Russell.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό