24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Ιταλίας: Η Ferrari κάνει την έκπληξη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εναλλακτική στρατηγική του οδηγού της Ferrari άφησε έκπληκτο κάθε φίλο της F1, αφού είναι γνωστό πως για την Scuderia αυτή είναι μία δύσκολη εφαρμογή. Αυτοί όμως που ξαφνιάστηκαν περισσότερο ήταν σίγουρα οι οδηγοί της McLaren (Oscar Piastri δεύτερος και Lando Norris τρίτος), οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν περισσότερους πόντους από την Red Bull του Verstappen που τερμάτισε έκτος.

Ο Leclerc κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Piastri που έκλεινε γρήγορα τη διαφορά και είχε πολύ πιο φρέσκα ελαστικά χάρη σε μια στρατηγική δύο pit stop. Ο Αυστραλός τερμάτισε πίσω από τον Μονεγάσκο με διαφορά 2,664 δευτερολέπτων, με τους Tifosi να έρχονται σε παραλήρημα βλέποντας τη Ferrari στην πρώτη θέση. Η στρατηγική άλλαξε την τελευταία στιγμή και όντος ήταν έκπληξη για όλους.Στην εκκίνηση ο Norris νόμιζε πως ο Piastri θα τον βοηθήσει για να κρατήσουν τις θέσεις τους αλλά ο Αυστραλός τον πέρασε από την εξωτερική στην Variante della Roggia, μαζί του πέρασε και ο Leclerc.

Ο οδηγός της Ferrari δεν μπορούσε να μείνει σε επαφή με το Piastri, αλλά φάνηκε έντονα η φθορά των ελαστικών της McLaren. Λίγο αργότερα ο Norris τον πέρασε αλλά ο Leclerc οδήγησε με σύνεση και διατήρησε τα ελαστικά του.Μάλιστα η McLaren ρώτησε τον Piastri αν ήταν σε θέση να «βγάλει» τον αγώνα με ένα pit stop, ο Αυστραλός απάντησε αρνητικά – δίνοντας στον Leclerc το προβάδισμα.

Φωτογραφία: Reuters Formula 1 Ιταλικό Grand Prix τερματισμός

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Sainz (τερμάτισε 4ος) που κατάφερε να κρατήσει τον Piastri σε απόσταση για λίγους γύρους, καθυστερώντας τον Αυστραλό αρκετά ώστε να εξασφαλίσει ότι ο Leclerc είχε λιγότερη πίεση.Το δράμα κορυφώθηκε στους συναρπαστικούς τελευταίους γύρους με τον Piastri να ροκανίζει τη διαφορά από τον Leclerc αλλά να μην καταφέρνει να κλέψει τη νίκη στη Monza. Ο Piastri παραδέχτηκε ότι «πόνεσε» η δεύτερη θέση, καθώς είχε πιστέψει πως μπορούσε να περάσει τον Leclerc.Ο Norris τερμάτισε τρίτος και μάλλον δεν περίμενε την κίνηση του Piastri στην πρώτη στροφή. Χαρακτηριστικό είναι πως η McLaren έχει δώσει το ελεύθερο στους οδηγούς της να αγωνιστούν για τη νίκη.

Φωτογραφία: Reuters Formula 1 Ιταλικό Grand Prix Oscar Piastri

Ο Lewis Hamilton έκλεισε την πεντάδα στην πέμπτη θέση με τον Verstappen έκτο και τον George Russell έβδομο, που πάλεψε με τον Sergio Perez και τον πέρασε την τελευταία στιγμή. Ο Alex Albon κατατάχθηκε ένατος, αν και τερμάτισε πίσω από τον Kevin Magnussen στον αγώνα. Ο Δανός τιμωρήθηκε με 10” ποινή για μια μικρή σύγκρουση με τον Pierre Gasly στην αρχή του αγώνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό