24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Ιταλίας: Η «μάχη» ξεκινά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Lando Norris ξάφνιασε τον Max Verstappen με τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Zandvoort (Ολλανδία) και η Red Bull φαίνεται να πως χάνει έδαφος.

Η Ferrari έκανε επίσης ένα βήμα προς τα εμπρός με τον Charles Leclerc να τερματίζει στο podium αφού ξεκίνησε την έκτη θέση, γεγονός που ίσως κάνει το Ιταλικό Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου θρίλερ. Ευτυχώς ο καιρός θα βοηθήσει με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες 33°C το Σάββατο και την Κυριακή.

Τα τελευταία νέαΤο μεγαλύτερο νέο της εβδομάδας είναι ότι η Williams έδιωξε από την ομάδα τον Logan Sargeant μετά την καταστροφή του μονοθεσίου στο Zandvoort. Ήταν αναπόφευκτο;Στην McLaren, ο Zak Brown το αφεντικό της ομάδας, είναι πεπεισμένος ότι ο Norris έχει ένα μονοθέσιο ικανό να ανατρέψει το σημαντικό προβάδισμα του Verstappen και να κερδίσει τον τίτλο του 2024. Το ίδιο υποστηρίζει και το αφεντικό της Mercedes Toto Wolff, που δήλωσε πως: «Μια δεύτερη νίκη του Norris ανοίγει διάπλατα τη μάχη για το πρωτάθλημα κατασκευαστών».Στη Red Bull ο Christian Horner παραδέχτηκε ότι η πίεση είναι έντονη καθώς η McLaren κέρδισε με διαφορά 22 δευτερολέπτων στο Zandvoort.Η ομάδα της Haas έφυγε από την Ολλανδία με μια μέρα καθυστέρηση (τη Δευτέρα) αλλά πήρε τα λεφτά που της χρωστούσε η «Uralkali», που ήταν ο μεγάλος της χορηγός .Ο Andrea Kimi Antonelli οδήγησε για τη Mercedes στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής και σχεδόν κατέστρεψε το μονοθέσιο μετά από έξοδο στην στροφή Parabolica, έχοντας κάνει 5 γύρους.Λίγη ιστορία και στατιστικά

Το Autodromo Nazionale Monza, είναι γνωστό ως «Ναός της Ταχύτητας» για τις μεγάλες ευθείες και τις γρήγορες στροφές του, είναι άλλη μία κλασική πίστα που αποτελεί μέρος της Formula 1 από την αρχή της το 1950. Σχεδόν κάθε ιταλικό Grand Prix έχει γίνει στη Monza, εκτός από το 1980 που διεξήχθη στην Imola.

Φωτογραφία: Reuters 2024 F1 Monza McLaren

Η Monza κατασκευάστηκε το 1922 από την αρχή για αγώνες αυτοκινήτου (η τρίτη πίστα στον κόσμο) και, όπως άλλες, είχε ένα τμήμα (Oval) με στροφές όπου ο ασφαλτοτάπητας είχε γωνίες με κλίση. Το σημείο ήταν πολύ γρήγορο και μετά από πολλά περιστατικά και δυστυχήματα, παροπλίστηκε από τη F1 τη δεκαετία του 1960 και δεν χρησιμοποιείται πλέον.

Η Monza με αριθμούς306 χλμ η συνολική απόσταση του αγώνα53 γύροι7 pole position Lewis Hamilton=5,7 χλμ το μήκος της5 νίκες για τους Lewis Hamilton και Michael SchumacherΡεκόρ γύρου: 1:21.046 – Rubens Barrichello (2004)Ποιος θα κερδίσει;

Η μάχη είναι ορθάνοιχτη. Η McLaren είναι πια ανάμεσα στα φαβορί, καθώς το μονοθέσιό τους φαίνεται να είναι ένα καλό σε όλα τα επίπεδα, ειδικά μετά τα 22 δεύτερα διαφορά την περασμένη εβδομάδα στην Ολλανδία, από τον δεύτερο Verstappen. Η εντυπωσιακή τρίτη θέση του Leclerc στο Zandvoort δείχνει επίσης ότι κάποια πρόοδο μπορεί να έχει κάνει και η Ferrari. Βέβαια οι Ιταλοί είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο.

Φωτογραφία: Reuters 2024 F1 Monza Max Verstappen

Τα τελευταία 10 χρόνια η McLaren, η Mercedes, η Ferrari, η Alpha Tauri και η Red Bull έχουν κερδίσει εδώ, οπότε επιλέξτε.Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι μεταξύ 17:00 και 18:00 (ώρα Ελλάδας) και ο αγώνας ξεκινά στις 16:00.

Τα πρωταθλήματα

Το χάσμα των 70 πόντων μεταξύ του Verstappen και του Norris στο πρωτάθλημα οδηγών λέει μια ιστορία, αλλά το χάσμα απόδοσης της McLaren, που κέρδισε με περισσότερα από 22 δευτερόλεπτα διαφορά στην Ολλανδία λέει μια άλλη (ιστορία).Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η McLaren μειώνει τη διαφορά και τώρα είναι μόλις 30 πόντους πίσω.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό