31.3 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Ισπανίας: Νικητής ο Verstappen

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Grand Prix της Ισπανίας για την Formula 1 έφερε ξανά στο προσκήνιο την Mercedes, όπου ο Lewis Hamilton ανέβηκε για πρώτη φορά στο podium αυτή τη χρονιά έχοντας πίσω του τον συναθλητή του George Russell. Αυτό ήταν το 198ο podium της καριέρας του και το πρώτο μετά από τον περυσινό αγώνα στο Μεξικό.

Το Grand Prix της Ισπανίας μας έδειξε πως η McLaren μπορεί να πιέσει για την νίκη, αλλά προπάντων πως χρειάζεται κάτι παραπάνω από τις ομάδες για να φτάσουν την Red Bull Racing και να ρίξουν τον Max Verstappen από την πρώτη θέση. Με αυτή τη νίκη ο Verstappen έχει τώρα περισσότερες νίκες από τον Hamilton (61με 60).

2024 Reuters F1-SPAIN Race Lewis Hamilton

Όσο για την Ferrari, ή οι βελτιώσεις τους είναι πολύ μικρές, ή ψάχνουν δικαιολογίες για τη στασιμότητά τους. Περιμέναμε περισσότερα από την πέμπτη (Leclerc) και έκτη (Sainz) θέση. Οι Piastri (McLaren), Perez (Red Bull Racing) Gasly και Ocon (Alpine) έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Τι έγινε στον αγώνα

Ο Lando Norris ξεκίνησε από την pole position μπροστά από τον Max Verstappen, όμως οι δύο δεν υπολόγισαν τον George Russell, που έκανε την προσπάθειά του από την τέταρτη θέση και έκλεψε την πρωτιά. Λίγο αργότερα ήταν ο Max Verstappen, που πέρασε πρώτος στον τρίτο γύρο και έμεινε εκεί ακόμη και μετά τα πρώτα pitstop.

Ο Russell τελικά θα μείνει πίσω, με τον Norris να είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας δελεαστικά κοντά στον Verstappen αλλά να μην μπορεί να κάνει την κίνηση της νίκης. Ο οδηγός της McLaren φαινόταν να είναι ο ταχύτερος στην πίστα για μεγάλο μέρος του αγώνα, αλλά το αργό του ξεκίνημα, οι πρώτοι γύροι που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη Mercedes του Russell και ένα αργό τελευταίο pit stop συνδυάστηκαν για να μειώσουν τις πιθανότητές του να κερδίσει τον αγώνα.

2024 Reuters F1-SPAIN Race Hamilton

«Μάχη» είχαμε και ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes με τον Lewis Hamilton να κερδίζει τον George Russell για την τρίτη θέση.«Υπέροχη δουλειά παιδιά. Ήταν μεγάλη έκπληξη κερδίσω αυτούς τους βαθμούς εδώ. Ας συνεχίσουμε να πιέζουμε. Είμαστε σχεδόν εκεί, που θέλουμε». Αυτά ήταν τα λόγια του Hamilton στον τερματισμό.Από την άλλη πλευρά απογοητευμένος ήταν ο Lando Norris «Έπρεπε να είχα κερδίσει, αλλά κατάφερα να κάνω πολλά λάθη στους πρώτους γύρους», ενώ ο Max Verstappen παραδέχθηκε πως: «Ήταν σίγουρα όλοι πιο γρήγοροι από εμάς εκεί έξω σήμερα, αλλά όλοι κάναμε τη δουλεία μας σωστά.»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό