25.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Βρετανίας: Αγγλική κυριαρχία για την pole position

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε «μάχη» ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes εξελίχθηκε η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του Silverstone για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 .

Αρχικά ήταν ο Lewis Hamilton που «έγραψε» τον ταχύτερο γύρο αλλά μετά ο George Russell ήταν πιο γρήγορος και έτσι κατέκτησε εκείνος την καλύτερη θέση στην εκκίνηση. Η τελευταία pole position για την Mercedes στο Silverstone ήταν το 2020, με τον Lewis Hamilton. Επίσης οι Γερμανοί έχουν φέτος το 1-2-3 με τους κινητήρες τους.

Ένα -δύο για τους δύο Βρεττανούς της Mercedes (Russell και Hamilton). Έτσι ο Russell είναι σε θέση να κυνηγήσει την τρίτη νίκη της καριέρας του, ενώ ο Hamilton θα έχει τα μάτια του στραμμένα στην ένατη νίκη του στο Βρετανικό Grand Prix. «Το μονοθέσιο ήταν τόσο καλό. Πραγματικά ζωντάνεψε στις κατατακτήριες», είπε ο Russell.

Ο Lando Norris συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα των Βρετανών στο Silverstone για πρώτη φορά. «Έκανα ένα μικρό λάθος στο τέλος, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά» δήλωσε. Δίπλα του στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης ξεκινά ο Max Verstappen. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ξεκινά τον αγώνα από την τέταρτη θέση μετά από ζημιά στο δάπεδο της Red Bull Racing μετά την έξοδο (στο Q1) που είχε στην στροφή Copse.

Φωτογραφία: 2024 Reuters F1 Grand Prix GB Lando Norris

Από την τρίτη σειρά της εκκίνησης ξεκινά η δεύτερη McLaren του Oscar Piastri, (πέμπτος) που έχει δίπλα του (έκτο) τον Nico Hulkenberg (Haas). Οι Carlos Sainz (Ferrari) Lance Stroll (Aston Martin), Alex Albon (Williams) και Fernando Alonso (Aston Martin) κλείνουν τη δεκάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό