26.1 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

2024 Formula 1 Grand Prix Αυστρίας: Ο αγώνας των… ποινών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Russell εξασφάλισε μια νίκη ενάντια στις… πιθανότητες στο Αυστριακό Grand Prix της Formula 1 μετά τη σύγκρουση των Max Verstappen και Lando Norris οι οποίοι πάλευαν για την νίκη. Ο οδηγός της Mercedes κέρδισε με διαφορά 1,9 δευτερολέπτων τον Oscar Piastri (McLaren δεύτερος) ενώ τρίτος ανέβηκε στο podium ο Carlos Sainz (Ferrari).

Ο Verstappen κυριάρχησε στο πρώτο μισό του αγώνα, δημιουργώντας προβάδισμα 8″ πριν από το δεύτερο pit stop, αλλά μια αργή αλλαγή ελαστικών επέτρεψε στον Norris να την μειώσει στα 3″ όταν επέστρεψαν στην πίστα με 20 γύρους να απομένουν. Ο οδηγός της Red Bull δυσκολευόταν ξεκάθαρα με το κράτημα του μονοθεσίου του στο τελευταίο σετ ελαστικών και στον 59ο γύρο από τους 71, Verstappen και Norris πάλευαν τροχό με τροχό για τη νίκη.

Στους επόμενους πέντε γύρους, η ένταση ανέβηκε, με τον Νόrris να διαμαρτύρεται στην ομάδα μέσω της ενδοσυνεννόησης για την τακτική και την οδήγηση του Verstappen. Στον 64ο γύρο, το φαινομενικά αναπόφευκτο συνέβη καθώς ο Norris προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική του Verstappen στη στροφή τρία, και τα δύο μονοθέσια συγκρούστηκαν.

Η επαφή διέλυσε το πίσω δεξιά ελαστικό του Norris και το πίσω αριστερά του Verstappen, που σημαίνει ότι και οι δύο έπεσαν στην κατάταξη και μπήκαν στα pits για επισκευές. Το ελαστικό στο μονοθέσιο του Norris διέλυσε το πίσω μέρος της McLaren του, σκορπίζοντας συντρίμμια σε όλη την πίστα και αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει όταν επέστρεψε στα pits. Από την άλλη πλευρά ο Verstappen κατάφερε να ξαναμπεί στον αγώνα στην πέμπτη θέση. Οι αγωνοδίκες θεώρησαν τον Ολλανδό υπεύθυνο για τη σύγκρουση και τον τιμώρησαν με ποινή 10 δευτερολέπτων, αν και αυτό δεν επηρέασε την τελική του θέση.

Ο Russell, ο οποίος είχε έναν ήσυχο αγώνα στην τρίτη θέση, αναδείχθηκε ο νικητής. Αντίθετα ο Piastri πάλεψε και ίσως άξιζε περισσότερο τη νίκη. Πέρασε τον Carlos Sainz για τη δεύτερη θέση στον 65ο γύρο και διεκδίκησε την πρωτιά. Όμως ένα Virtual Safety Car για να καθαριστούν τα συντρίμμια που άφησε η McLaren του Norris σήμαινε ότι ο Αυστραλός έχασε την ευκαιρία να πιέσει τον Russell στους τελευταίους γύρους.

Οι Hamilton, Verstappen, Hulkenberg, Perez, Magnussen, Ricciardo και Gasly έκλεισαν την βαθμολογούμενη δεκάδα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό