16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

2010-2022: 12 ένδοξα χρόνια γεμάτα θριάμβους και κοινωνικό έργο – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 18 Ιουνίου 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και γιγάντωσε την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. 12 χρόνια γεμάτα τίτλους, στιγμές δόξας και πλούσιο κοινωνικό έργο στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας.

Στα 12 αυτά χρόνια, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα στην Ελλάδα, ράβοντας το 4ο αστέρι στη φανέλα του και έχοντας φτάσει πλέον τους 47 τίτλους στη Super League. Κατέκτησε Κύπελλα, έκανε ρεκόρ νικών που θα κρατήσουν για πολλά χρόνια! Χρόνια γεμάτες χρυσές σελίδες και μεγάλες νίκες και προκρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως αυτές απέναντι σε Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και πρόκριση στους «16» του Europa League επί της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο!

Επιπλέον, υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει στην ιστορία του στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην 21η θέση!

Το status του Συλλόγου στην Ευρώπη άλλαξε πλήρως και σε αυτό βοήθησαν και οι επενδύσεις τόσο στο γήπεδο «Γ. Καραισκάκης» όσο και στο προπονητικό του Ρέντη που 12 χρόνια μετά είναι εντελώς αλλαγμένο και ενταγμένο στα κορυφαία προπονητικά κέντρα της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και το κλαμπ δίνουν τις ιδανικότερες συνθήκες εργασίας σε όλους ώστε να έχουν οι αθλητές του συλλόγου τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση.

Πρότυπο όμως και σε υψηλότατα ευρωπαϊκά στάνταρ βρίσκεται και η Ακαδημία και οι Σχολές του Ολυμπιακού.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για τα 12 χρόνια παρουσίας του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, αναφερόμενος στους τίτλους του θρύλου σε όλα τα αθλήματα, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου στην Ευρώπη:

«12 χρόνια με θριάμβους για τον Ολυμπιακό μας, 12 χρόνια με αμέτρητους τίτλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η Ιστορία του Θρύλου του ελληνικού αθλητισμού γεμίζει χρυσές σελίδες κι εμείς γεμίζουμε υπερηφάνεια και δύναμη για τη συνέχεια. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!».

Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός συλλόγου στον κόσμο

Από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε δίπλα στα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου, προσφέροντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και με τη δική του βοήθεια ο Ερασιτέχνης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατάφερε να γίνει ο απόλυτος αυτοκράτορας στην Ελλάδα, αλλά και να κατακτήσει την Ευρώπη!

Στη χώρα μας, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέκτησε αμέτρητους τίτλους σε όλα τα τμήματα, ενώ πάτησε την κορυφή της Ευρώπης σε πόλο και βόλεϊ.

Αναλυτικά σε αυτά τα 12 χρόνια, ο Ερασιτέχνης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει κατακτήσει συνολικά 8 ευρωπαϊκούς τίτλους. 6 ευρωπαϊκά έχει πάρει στο γυναικείο πόλο και από 1 σε πόλο ανδρών και βόλεϊ γυναικών. Φτάνοντας έτσι να είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στον κόσμο με επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

Η συνέπεια και η σκληρή δουλειά, όμως, δε φαίνεται μόνο μέσα από τους τίτλους, αλλά και από την επένδυση και την ανάπτυξη. Επί των ημερών του Βαγγέλη Μαρινάκη, αναπτύχθηκαν ή ακόμη και δημιουργήθηκαν και άλλα τμήματα του Ερασιτέχνη, όπως ήταν αυτά του μπάσκετ γυναικών, αλλά και το χάντμπολ ανδρών, που δεν άργησαν να φέρουν νέους τίτλους και επιτυχίες.

Το τεράστιο έργο κοινωνικής ευθύνης!

Πέρα όμως από τους αμέτρητους τίτλους, ένα από τα πιο σημαντικά έργα του ηγέτη του Θρύλου είναι η κοινωνική συνεισφορά του συλλόγου. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει πως είναι κάτι περισσότερο από ένας αθλητικός σύλλογος και στέκεται συνεχώς με πράξεις δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ το οποίο ξεκινά από το 2010. Όταν τότε ο Θρύλος είχε διοργανώσει τον «8ο Αγώνα κατά της Φτώχειας – Φίλοι του Ζιντάν εναντίον Φίλων του Ρονάλντο» στο Γήπεδο Καραϊσκάκη, αγώνα από τον οποίο οι εισπράξεις διατέθηκαν για την παροχή βοήθειας στην Αϊτή και το Πακιστάν.

Το 2011 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ βοήθησε σημαντικά την προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας μετά το καταστροφικό τσουνάμι, ενώ έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο που προσέγγισε τους εκπροσώπους της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα ο σύλλογος προσκάλεσε τον Ιάπωνα Πρέσβη σε ειδική τελετή, όπου έλαβε επιταγή από την ομάδα για την αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής.

Από εκεί και πέρα το 2012 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο της συγκεκριμένης χρονιάς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) Greece Debt Free, εξαγόρασε 1.364.000€ του ελληνικού χρέους, προσφέροντας 168.590€ εκ μέρους των 55 παικτών και υπαλλήλων της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Έναν χρόνο μετά, το 2013, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προχώρησε σε μία μεγάλη κίνηση και συγκεκριμένα ανακοίνωσε μεγάλη διεθνή συνεργασία με τη UNICEF για τη χρηματοδότηση της «100% Campaign». Μίας καμπάνιας η οποία είναι από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες παγκοσμίως για τον εμβολιασμό των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Να σημειωθεί πως η συνεργασία ανανεώθηκε το 2017. Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενίσχυσε σημαντικά τη φιλανθρωπική οργάνωση, «Steven Gerrard Foundation», η οποία είναι συνδεδεμένη με το σπουδαίο βετεράνο ποδοσφαιριστή της Αγγλίας και της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ. Ένα ίδρυμα το οποίο βοηθά παιδιά τα οποία βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, καθώς και ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Επίσης επί σειρά ετών κρατά ζωντανή τη φλόγα για ζωή μερικών πολύ ξεχωριστών ανθρώπων, των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που φιλοξενούνται στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ενώ προσφέρει συνεχή ηθική και οικονομική υποστήριξη στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το 2016 να σημειωθεί πως παρέχει έμπρακτη στήριξη στο έργο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για το Δικαίωμα Συμμετοχής στον Αθλητισμό χωρίς Διακρίσεις με διεθνείς διαστάσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2017 χρηματοδότησε ένα συνέδριο στην Αθήνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, με θέμα «Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World» με ειδική αναφορά στους μετανάστες και μερικές από τις εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Παράλληλα, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπέγραψε την «Αρχή των Αθηνών για το Δικαίωμα Συμμετοχής στον Αθλητισμό». Την πρωτοβουλία αυτή μάλιστα στήριξαν και σύλλογοι της Ευρώπης, όπως Μπαρτσελόνα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Γιουβέντους, Φενερμπαχτσέ, Ρεαλ Μαδρίτης, αλλά και η διοργάνωσης της Euroleague και η International Sports Press Association (AIPS), οι οποίες συνυπέγραψαν την «Αρχή των Αθηνών».

Από εκεί και πέρα, στις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου του 2018, οργανώθηκε με την υποστήριξη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Βαγγέλη Μαρινάκη το 3ο συνέδριο στην έδρα του Πανεπιστημίου Harvard στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α..

Μία εξίσου τεράστια κίνηση και βοήθεια από πλευράς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ήταν το 2016 με το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού. Από τις 4 Μαρτίου του 2016 και για τους επόμενους δύο μήνες, η ΠΑΕ παρείχε τροφή, νερό, είδη ένδυσης και υπόδησης στους πρόσφυγες που παρέμεναν στις Πύλες του λιμανιού του Πειραιά. Χαρακτηριστικό πως οι μερίδες φαγητού ξεπέρασαν τις 70.000, ενώ τα είδη ένδυσης, καθώς και τα παιχνίδια άγγιξαν τις 150.000!

Από το 2014 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποτελεί εκ των μεγάλων χορηγών του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου, στηρίζοντας έμπρακτα την καθημερινή λειτουργία του.

«Μαζί Στη Ζωή! Μαζί Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

Θα πρέπει να γίνει μία ιδιαίτερη αναφορά το πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ το 2016, «Μαζί Στη Ζωή! – Μαζί Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!». Ένα πρόγραμμα το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές με διανοητικές αναπηρίες Ειδικών Σχολείων του Πειραιά, να προπονούνται στην Ακαδημία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, αλλά και να παίρνουν μέρος σε ειδικά τουρνουά ποδοσφαίρου και να παρακολουθούν από κοντά αγώνες της ομάδας του Πειραιά. Το πρόγραμμα αναδείχθηκε ως Ευρωπαϊκή Βέλτιστη Πρακτική στην έρευνα του Ulster University «The Engagement of Disabled People in European Football – Best Practice Cases» που διεξήχθη για την UEFA.

Μαζί με τα Special Olym Hellas ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διοργάνωσε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olym, τις χρονιές 2017, 2018, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, ένα τουρνουά ποδοσφαίρου Special Olym 7×7, αλλά και αγώνες Unified με τη συμμετοχή αθλητών της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας. Να σημειωθεί πως στο τουρνουά έλαβε μέρος και η ομάδα του προγράμματος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, «Μαζί στη ζωή, μαζί στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ».

Το 2017 ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσέφερε δωρεά στη μνήμη του πατέρα του Μιλτιάδη Μαρινάκη, στο Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» για την αγορά του εξοπλισμού του Ιατρείου Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ».

Όπως επίσης θα πρέπει να αναφερθεί η σημαντική οικονομική βοήθεια στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, ενισχύοντας καθημερινά εδώ και χρόνια τα συσσίτιά της που προσφέρονται σε χιλιάδες ανθρώπους.

Έδωσε ζωή στη Μάνδρα

Το 2018 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ βρέθηκε δίπλα στους πλημμυροπαθείς κατοίκους της Μάνδρας. Με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, η ομάδα βοήθησε στην αναδόμηση της περιοχής. Όλος ο μηχανισμός του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ έδωσε το «παρών» στη Μάνδρα και βοήθησε τα μέγιστα, φτιάχνοντας από την αρχή αρκετές υποδομές της περιοχές και πλατείες για τους κατοίκους και τα μικρά παιδιά.

Δίπλα σε Κρήτη, Ελασσόνα και Εύβοια

Το 2021 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους της Κρήτης και συγκεκριμένα στις περιοχές Αρκαλοχώρι και Καστέλι. Δύο περιοχές οι οποίες είχαν πληγεί από σεισμούς και ο Θρύλος ήταν δίπλα τους. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, προχώρησε σε δωρεά οικίσκων για το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου (12 σχολικές αίθουσες, 3 WC και 1 γραφείο) και το Γενικό Λύκειο Καστελίου (9 σχολικές αίθουσες, 2 WC και 1 γραφείο).

Την ίδια χρονιά «χτυπήθηκε», επίσης από σεισμούς, και η Ελασσόνα. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στάθηκε ξανά δίπλα στους συνανθρώπους μας και πρόσφερε 20 οικίσκους πλήρως εξοπλισμένους με είδη πρώτης ανάγκης αλλά και πλήρη οικιακό-ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, με στόχο την άμεση ανακούφιση σεισμόπληκτων οικογενειών.

Επίσης τον Αύγουστο του 2021, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στήριξε τους κατοίκους της Εύβοιας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά από τις φωτιές του καλοκαιριού.

Προσφορά ζωής από πλευράς ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και Βαγγέλη Μαρινάκη, που όμοιες τους δεν έχουν υπάρξει ποτέ από ελληνικό σύλλογο. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιστρέφει την αγάπη που δέχεται από εκατομμύρια φιλάθλους στην κοινωνία!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό