18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

2 νεκροί και 3 τραυματίες από ξέφρενη πορεία Tesla Model Y στη Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν, εξαιτίας της ξέφρενης πορείας ενός Tesla Model Y στους δρόμους της πόλης Chaozhou στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, με την Tesla να δηλώνει πως συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να εντοπίσει τι οδήγησε στο δυστύχημα, τονίζοντας πως τα δεδομένα που αντλήθηκαν από το αυτοκίνητο έδειξαν πως το πεντάλ του φρένου δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.
Η οικογένεια του οδηγού δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι ο 55χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και ότι αυτό δεν ανταποκρινόταν όταν πάτησε το πεντάλ του φρένου.

Ωστόσο η Tesla αρνείται πως ο οδηγός πάτησε ποτέ το πεντάλ του φρένου, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως τα φώτα φρένων δεν ανάβουν ποτέ κατά τη διάρκεια του βίντεο. Περαιτέρω, η Tesla είπε ότι το γκάζι παρέμεινε ενεργοποιημένο κατά τη διάρκεια του συμβάντος, φτάνοντας ακόμη και στο 100%.
Σημείωσε επίσης πως ο οδηγός πάτησε το κουμπί “Park” τέσσερις φορές ενώ ταξίδευε με υψηλή ταχύτητα. Ωστόσο, το κουμπί πρέπει να πατηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για να σταματήσει το όχημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό