24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

2η στη παγκόσμια αγορά smartphones σύμφωνα με 4 εταιρείες ερευνών

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα μέσα του περασμένου μήνα, η Canalys δημοσίευσε την έκθεση της για τις πωλήσεις που σημείωσαν οι κατασκευαστές smartphones μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 και μέσα από αυτήν είδαμε τη Xiaomi να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω της την Apple. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι αντίστοιχες εκθέσεις τριών ακόμη εταιρειών που επιβεβαιώνουν την εξαιρετική πορεία της εταιρείας.

Σύμφωνα με την IDC, η Χiaomi κατέγραψε ρεκόρ αποστολών αυτό το τρίμηνο και ανάπτυξη ύψους 86.6% έτος-προς-έτος.

Σύμφωνα με την Canalys, η Xiaomi κατέκτησε τη δεύτερη θέση για πρώτη φορά, σημειώνοντας ανάπτυξη 83% και διανομή 52.8 εκατομμυρίων τεμαχίων. Η Canalys αναφέρει ότι η Xiaomi διαμορφώνει το επιχειρησιακό πλάνο της από αυτό της νεοεισαγόμενης επιχείρησης σε αυτό της εδραιωμένης εταιρείας, μέσω πρωτοβουλιών όπως η σύναψη συνεργασιών και η προσεκτική διαχείριση εντός της ανοιχτής αγοράς. Τέλος, σχολιάζει πως ο νέος στόχος της Xiaomi είναι να ξεπεράσει τη Samsung και να γίνει ο μεγαλύτερος πωλητής του κόσμου.

Η Strategy Analytics εξηγεί πως η Xiaomi έφτασε στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η εταιρεία μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 διένειμε 52.8 εκατομμύρια smartphone παγκοσμίως κατακτώντας το 16.8% της αγοράς. Μεταξύ των 5 μεγαλύτερων πωλητών, η Xiaomi πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης με +85.3% έτος-προς-έτος.

Τέλος, η Counterpoint αναφέρει πως η Xiaomi ξεπέρασε την διανομή 50 εκατομμυρίων smartphone φέρνοντας την στη δεύτερη θέση παγκοσμίως για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Από τότε που η Xiaomi κυκλοφόρησε την πρώτη της ναυαρχίδα με τη σειρά Mi 10, η εταιρεία καινοτομεί συνεχώς σε σημαντικούς τομείς όπως απεικόνιση, οθόνη, φόρτιση, έξυπνη παραγωγή και άλλα. Η Xiaomi επενδύει στην πρωτοτυπία εντός της premium αγοράς, φέρνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους καταναλωτές, συμβάλλοντας στην χάραξη της πορείας ολόκληρου του κλάδου.

Η Xiaomi θα συνεχίσει να ενισχύει τις υποδομές της καθώς στοχεύει να καθιερώσει τη θέση της ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία smartphone.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό