33.4 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

180 μοίρες η στροφή του καιρού: «Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με καταιγίδες» λέει ο Κολυδάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πύρινη «κόλαση» έχει εξελιχθεί η φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα το μεσημέρι της Κυριακής (30/6). Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Μακροδημήτριος, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, επιβεβαίωσε  ότι έχουν καεί σπίτια στην περιοχή, κάνοντας έκκληση για ακόμα περισσότερα κατασβεστικά μέσα. Πρόσθεσε επίσης πως οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε στρατιωτική βάση.

Tην ώρα που ο σημερινός καιρός προκαλεί προβληματισμό σε ό,τι αφορά τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, από τη νέα εβδομάδα η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει.

Για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έκανε λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτηση του στα social media, αναφερόμενος στον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας.

«Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τη Δευτέρα 6-7 στα Νοτιοανατολικά. Αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά την Πέμπτη με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

Από πλευράς θερμοκρασιών , μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά έως Τρίτη, θα έχουμε πτωτική πορεία του υδραργύρου με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή (δείτε παρακάτω στατιστικά)» έγραψε στην ανάρτησή του.

🎯Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ✅Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και πρόσκαιρα τη Δευτέρα 6-7 στα Νοτιοανατολικά. ✅Αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά την Πέμπτη με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες. ✅Απο πλευράς θερμοκρασιών , μετά τους 37 με… pic.twitter.com/BeNuTb0CaN

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 30, 2024 Μετεωρολογικό «καρδιογράφημα» βλέπει ο Τσατραφύλλιας

Όπως όλα δείχνουν ακραίες αντιθέσεις θα παρουσιάσει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί σχετικά με αυτό. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του κάνει λόγο για τρία πρόσωπα που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες.

Έτσι σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, ο υδράργυρος τις δύο πρώτες τις εβδομάδας θα «φλερτάρει» με 40αρια. Κάπου στη μέση ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με μπουρίνια και κεραυνούς, ενώ από την Παρασκευή η ζέστη θα κάνει και πάλι την εμφάνιση της σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«”Θερμή εισβολή και μετά καταιγίδες και μπουρίνια …”

Τρία πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα:

Δευτέρα-Τρίτη: Άνοδος της θερμοκρασίας με το υδράργυρο να αγγίζει τους 37-39 (ίσως και 40 τοπικά) σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αργολίδα, νότια Κρήτη. Στους 35-37 στην Αττική και στους 32-34 στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη -Πέμπτη: Πτώση θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς. Δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες και μπουρίνια με πολλούς κεραυνούς στα ηπειρωτικά.

Παρασκευή-Κυριακή: Άνοδος της θερμοκρασίας με υποφερτή ζέστη, ηλιοφάνεια και μελτέμια μέχρι 7 μποφόρ.

Καλή Κυριακή!

Υ.Γ : Από το βράδυ πέφτουν οι άνεμοι .Προσοχή σήμερα. Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι δυσμενείς»



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό