27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

15 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέμπτη 07 Μαΐου 2020, 18:29

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου, είναι 15 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.678, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 33 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 85 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Εξ αυτών 8 είναι γυναίκες, ενώ το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι 70 ετών και άνω.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 148.

Για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο κ. Τσιόδρας είπε πως έγινε επιτόπια επίσκεψη των αρμοδίων φορέων στον χώρο και συνεχίζεται η πλήρης διερεύνηση της διασποράς του ιού στη δομή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας τον λόγο μίλησε σε αυστηρό τόνο για τις συναθροίσεις, λέγοντας:

«Υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας, είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Oύτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές, όχι τον κορωνοϊό».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό