19 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

15χρονος βρέθηκε σε κατάσταση οξείας μέθης – «Μάστιγα» η κατανάλωση αλκοόλ από έφηβους

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον προβληματισμό της ιατρικής κοινότητας έχουν προκαλέσει τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά οξείας μέθης που παρατηρούνται στους εφήβους.

Ένας μαθητής της Α’ Λυκείου βρέθηκε σε κατάσταση οξείας μέθης στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Οι γιατροί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου στους γονείς για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατάχρηση αλκοόλ σε τόσο νεαρές ηλικίες.

Καλεσμένη στην εκπομπή Action Σαββατοκύριακο το πρωί του Σαββάτου ήταν η ψυχολόγος  κα. Χριστίνα Μπογιατζή η οποία σημείωσε ότι «Δυστυχώς μπορούν να ξεκινήσουν από την ηλικία των 12-13 ανάλογα με τα ερεθίσματα που έχουν στο σπίτι». 

Η κ. Μπογιατζή ανέφερε επίσης ότι «Λείπει η συλλογική σκέψη και συμπεριφορά. Ο καθένας προσπαθεί ατομικά να μην πονάει, να μην σκέφτεται και το αλκοόλ είναι ένας τρόπος. Οι γονείς πρέπει να ψάξουν γιατί ο 15χρονος δεν αντέχει τον κόσμο που βρίσκεται μέσα του. Η ευθύνη είναι αυτή. Το αλκόολ είναι ένα εργαλείο συναισθηματικού μουδιάσματος».

Αναφορικά με τους λόγους που θα μπορούσε να οδηγήσει ένα νεαρό παιδί στην αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, η κ. Μπογιατζή τονίζει «Αν το παίζουν αντράκια επειδή πίνουν από μίμηση των ενηλίκων για να φανούν σα να είναι ενήλικες τότε βιάζονται να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους. Θέλουν να έχουν όλη την εξουσία του ενήλικα χωρίς όμως τις υποχρεώσεις, τον ρεαλισμό που έχει ένας ενήλικας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό