Home Περιβάλλον 11.322 παραβάσεις σε τρεις μόνο ημέρες!

11.322 παραβάσεις σε τρεις μόνο ημέρες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Σοκαριστικά είναι τα νούμερα που προέκυψαν μετά τις επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. -από τις 23 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου- σε ολόκληρη την επικράτεια με σκοπό την πρόληψη της εγκληματικότητας, με τις παραβάσεις στον Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας να ξεπερνούν τις 11.000 και οι συλλήψεις τις 600… και όλα αυτά σε διάστημα μόλις τριών ημερών! 

Αναλυτικά όπως αναφέρει η αστυνομία «στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τριήμερο 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς, όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -52.544- άτομα και -37.540- οχήματα, ενώ:

συνελήφθησαν 652 άτομα για διάφορα αδικήματαπροσήχθησαν 2.221 άτομαβεβαιώθηκαν 11.322παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 88 για αντικαπνιστική νομοθεσία και 9 για ηχόμετραακινητοποιήθηκαν 986 οχήματακατασχέθηκαν 9 οχήματα

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν 4.309 έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν 48 άτομα και βεβαιώθηκαν 846 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν 229 έλεγχοι ατόμων, συνελήφθη 1 άτομο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος και βεβαιώθηκαν 45παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση επισημαίνει σε ανακοίνωση της η αστυνομία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version