28.2 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια 100χρονη γυναίκα που εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα αποκάλυψε τις έξι τροφές στις οποίες βασίζεται για να διατηρήσει την υγεία και τη νεότητά της – καθώς και τη συνήθεια που έχει κόψει προκειμένου να εξασφαλίσει μια μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή. 

Η Mariam Todd από το Νιου Τζέρσεϊ εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει πως καταφέρνει να έχει κάθε μέρα αυτή τη νεανική ενέργεια.

Αυτή η ενέργεια είναι που της επιτρέπει να εργάζεται 50 ώρες την εβδομάδα στο κατάστημα επίπλων της οικογένειάς της, το οποίο ίδρυσαν οι γονείς της το 1929.

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της; Σύμφωνα με τη Mariam, όλα έχουν να κάνουν με την τήρηση μιας σταθερής ρουτίνας, ιδίως όσον αφορά το φαγητό και τη διατροφή.

Σε μια συνέντευξη στο Today, η ηλικιωμένη κυρία μίλησε για την αγάπη της για τη δουλειά – την οποία απολαμβάνει τόσο πολύ, που αρνείται να την αποκαλέσει δουλειά – ενώ εξήγησε ότι η αφοσίωσή της στην οικογενειακή επιχείρηση είναι κάτι που κληρονόμησε από τη μητέρα της.

«Δεν μπορώ να πω ότι εργάζομαι όταν απολαμβάνω αυτό που κάνω, οπότε αισθάνομαι ενοχές αν πω ότι εργάζομαι» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι για όλους, αλλά λειτουργεί καλά για μένα. Η μητέρα μου είχε τον ίδιο τρόπο. Στην πραγματικότητα, πέθανε εδώ στο γραφείο, καθισμένη εδώ και κάνοντας τη δουλειά της. Είχε περάσει τα 80 και πέθανε καθισμένη στο γραφείο της. Έτσι είπα ότι αν αυτό είναι το θέλημα του Θεού για τη ζωή μου, ας είναι» πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι ενώ καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν στα 60, εκείνη δεν μπορεί να φανταστεί να είναι “ευτυχισμένη” ενώ “μένει στο σπίτι”.

Η εκατοντάχρονη -που δεν έχει πάει σε γιατρό εδώ και τρία χρόνια- αποκαλύπτει ότι για την καλή της υγεία ευθύνεται η διατροφή της. Η Mariam αποφεύγει τα γρήγορα και τηγανητά φαγητά και μένει μακριά από το αλκοόλ ως επί το πλείστον. Αντ’ αυτού… μασουλάει πολλά λαχανικά και φροντίζει το πιάτο της να είναι πάντα “πολύχρωμο”.

Η 100χρονη τρώει ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια και κολοκυθάκια. Τα μόνα κονσερβοποιημένα προϊόντα που τρώει είναι το ξινολάχανο και λατρεύει να μαγειρεύει.

Η Mariam απολαμβάνει επίσης να περιποιείται τον εαυτό της με μαύρη σοκολάτα, η οποία λέγεται ότι μειώνει τον καρδιακό κίνδυνο και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, σύμφωνα με το Healthline.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό