15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

10 συμβουλές για την πρόληψη της τριχόπτωσης σε γυναίκες και άνδρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Περίπου το 40% των γυναικών μέχρι την ηλικία των 50 ετών εμφανίζουν σημάδια τριχόπτωσης ενώ λιγότερο από το 45% των γυναικών φτάνουν στην ηλικία των 80 ετών με γεμάτα μαλλιά. Στη γυναικεία τριχόπτωση, υπάρχει διάχυτη αραίωση των μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής ή μείωση του όγκου των μαλλιών ή και τα δύο.

Το 50% των ανδρών ηλικίας άνω των 50 ετών θα επηρεαστούν από την ανδρική φαλάκρα σε κάποιο βαθμό. Στους άνδρες συνήθως η τριχόπτωση ξεκινά με μια σταδιακή υποχώρηση της μετωπιαίας γραμμής μαλλιών που εξελίσσεται σε μία μικρή στρογγυλή φαλακρή περιοχή στην κορυφή του κεφαλιού.

Επιπτώσεις της τριχόπτωσης

Για τις γυναίκες αλλά και για τους άνδρες, το θέμα της τριχόπτωσης και της φαλάκρας δεν είναι απλώς ένα αισθητικό ζήτημα, αλλά μπορεί να συσχετιστεί με χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, εσωστρέφεια και αισθήματα μη ελκυστικότητας.

Πως μπορείτε να προλάβετε ή να επιβραδύνετε την τριχόπτωση;

Το τακτικό λούσιμο των μαλλιών σας με χλιαρό νερό και ήπια σαμπουάν κατάλληλα για αδύναμα μαλλιά, σας προστατεύει από την τριχόπτωση, διατηρώντας το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και με υγιή όψη.

Ιδανικό για γυναίκες με αδύναμα μαλλιά και τάση τριχόπτωσης που προκαλείται από το σπάσιμο, είναι το σαμπουάν Bain Hydra-Fortifiant της σειράς Genesis της Kérastase. Ενδυναμώνει την τρίχα μειώνοντας τον κίνδυνο τριχόπτωσης από σπάσιμο. Με το σαμπουάν αυτό, τα μαλλιά γίνονται πιο πλούσια και ανάλαφρα, αποκτώντας υγιή όψη.. Είναι κατάλληλο για λεπτά μαλλιά ή λιπαρά μαλλιά.

Για άνδρες με αδύναμα μαλλιά που παρουσιάζουν λέπτυνση της τρίχας, το επαναστατικό ανδρικό σαμπουάν Bain de Masse Epaississant της σειράς Genesis Homme της Kérastase, ενισχύει την πυκνότητα και τον όγκο των μαλλιών. Ενδυναμώνει την τρίχα και αυξάνει τη διάμετρό της, δίνοντας ένα άμεσο αποτέλεσμα πύκνωσης και 5 φορές πιο πλούσια μαλλιά.

Η ενδυνάμωση των μαλλιών εξασφαλίζει την αποτελεσματική δράση ενάντια στην τριχόπτωση που οφείλεται στις αδύναμες ρίζες. Για μαλλιά πιο όμορφα και δυνατά με υγιή όψη, πιο δυνατά και πιο όμορφα, ο καινοτόμος, καθημερινός, ενδυναμωτικός ορός κατά της τριχόπτωσης, Serum Anti-Chute Fortifiant της σειράς Genesis της Kérastase είναι εμπλουτισμένος με πανίσχυρα συστατικά που ενισχύουν την αντοχή της τρίχας. Συμβάλλει στην επαναγκύρωση του τριχοθυλακίου στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει το βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων τριχών. Μέρα με τη μέρα, ο ορός αυτός, καταπραΰνει και ενδυναμώνει τον φυσικό προστατευτικό φραγμό του τριχωτού. Σφιχτές πλεξούδες ή αλογοουρές μπορούν να τραβήξουν τα μαλλιά στη ρίζα και να οδηγήσουν σε πτώση τους. Το φυσικό στέγνωμα των μαλλιών στον αέρα προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής σας από ερεθισμούς. Εάν μπορείτε, αποφύγετε τις συσκευές θερμότητας για το styling γιατί θα βλάψουν ή θα σπάσουν τις τρίχες των μαλλιών σας. Οι χημικές θεραπείες, όπως η περμανάντ, μπορούν επίσης να βλάψουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών σας. Μια μεσογειακή διατροφή που περιέχει φρούτα, λαχανικά και φρέσκα βότανα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τριχόπτωσης ή να επιβραδύνει την εμφάνισή της. Η κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Η βιταμίνη Α αποτελείται εν μέρει από ρετινοειδή, τα οποία υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Καταναλώστε την σε μορφή συμπληρώματος ή τροφών όπως γλυκοπατάτες, γλυκές πιπεριές και σπανάκι. Η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορεί να είναι η απάντηση στην τριχόπτωση που προκαλείται από το στρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό