26 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

10 πυροσβέστες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δέκα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινό πλήγμα σε δημοτικό κτίριο στην κωμόπολη Μπιντ Τζμπεΐλ του νότιου Λιβάνου, στα σύνορα με το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι πυροσβέστες ήταν έτοιμοι να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, το οποίο έκανε λόγο για σφαγή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στο κτίριο, το οποίο έχει υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές.

Νετανιάχου: Υποχρέωσή μας να φέρουμε πίσω τους ομήρους

Το Ισραήλ έχει υποχρέωση να φέρει πίσω τους ομήρους, δήλωσε νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια τελετής έναν χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς.

«Αυτήν την ημέρα, σ’ αυτό τον τόπο και σε πολυάριθμα μέρη της χώρας μας, θυμόμαστε τους νεκρούς μας, τους ομήρους μας -τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω- και τους ήρωές μας που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και της χώρας», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Ο Γκάλαντ δεν αποκλείει επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ εξέφρασε από την πλευρά του τη δέσμευσή του να κάνει τα πάντα για να «νικήσει» τους εχθρούς του Ισραήλ.

«Είμαστε βαθιά δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να νικήσουμε τους εχθρούς μας και να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, μιλώντας στο CNN, δεν απέκλεισε μια ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

7η Οκτωβρίου – Ένας χρόνος από την ισραηλινή «11η Σεπτεμβρίου»: Τα δεδομένα σε Ισραήλ, Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιράν

Οι τέσσερις στόχοι του Ισραήλ στο Ιράν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό