25.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

10 πράγματα που δεν ήξερες για τις Κυκλάδες-Μέρος 2o

Ειδήσεις Ελλάδα

1. Πολλά από τα νησιά των Κυκλάδων και κυριότερα τα εκτεινόμενα νοτιοδυτικά της Αττικής και της Εύβοιας, είναι πλούσια σε κρυσταλλικά πετρώματα, όπως γρανίτη, γναύσιο, μάρμαρο και σχιστόλιθο. Αντίθετα, τα νοτιότερα νησιά, που βρίσκονται πάνω στο ηφαιστειακό τόξο του νοτίου Αιγαίου, όπως η Σαντορίνη βρίθουν ηφαιστειογενών πετρωμάτων, όπως ο ανδεσίτης και ο οψιανός.

2. Οι Κυκλάδες είναι το μεγαλύτερο νησιωτικό σύμπλεγμα στην Ελλάδα και αποτελείται συνολικά από 56 νησιά και βραχονησίδες από τα οποία τα 24 είναι κατοικήσιμα.

3. Οι ανεμόμυλοι ή αλλιώς αιολικές μηχανές αποτελούν το σήμα κατατεθέν των Κυκλάδων και είναι γνωστοί από τα αρχαία χρόνια. Οι κάτοικοι τους χρησιμοποιούσαν για να αλέθουν δημητριακά και να αντλούν νερό. Ένας ανεμόμυλος μπορούσε να αλέσει 20-70 κιλά σιτηρών την ώρα, ανάλογα με την ένταση και τη φόρα του ανέμου.

4. Εκτός από τα κατοικήσιμα νησιά, υπάρχουν ακατοίκητες βραχονησίδες, διάσπαρτες στο Αιγαίο όπως οι Μακάρες, ένα μικρό σύμπλεγμα 3 ακατοίκητων βραχονησίδων (Άγιος Νικόλαος, Πρασίνη, Στρογγυλό) που βρίσκονται ανάμεσα από τη Νάξο και τη Δονούσα. Η Άνυδρος είναι ένα νησί που βρίσκεται στο κέντρο των Νοτίων Κυκλάδων. Το Ασπρονήσι, η Νέα Καμένη και η Παλαιά Καμένη βρίσκονται στη Σαντορίνη ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκεται, η Ασκανιά, η Εσχάτη και η Χριστιανή. Κάτω από τη Σίφνο βρίσκεται η Κιτριανή και λίγο πιο πάνω από τη Σέριφο, η Σεριφοπούλα. Ακριβώς δίπλα από τη Μύκονο βρίσκεται το Τραγονήσι.

5. Η Ίος λέγεται πως διαθέτει συνολικά 365 εκκλησάκια, ένα για κάθε χρόνο!

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τα «μυστικά» των Κυκλάδων που δύσκολα εξαντλούνται, ταξιδεύοντας με την SEAJETS, τον μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου!

Μέσα από ένα ταξίδι άνετο, πολυτελές και με απόλυτα ασφάλεια, προσεγγίζουμε πιο γρήγορα από ποτέ τους αγαπημένους μας προορισμούς και σαλπάρουμε από τον Πειραιά και την Ραφήνα με τα πολλαπλά καθημερινά, πρωινά και απογευματινά δρομολόγια της SEAJETS προς τις Κυκλάδες.

Κλείστε εισιτήρια προς:

Μύκονο 2.45’Σέριφο 2 ώρεςΣίφνο 2.30’Σύρο 2.20’Τήνο 2.15’

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:

www.seajets.com210 710 7 710Στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό