Home Κόσμος 10% πάνω τα φετινά τουριστικά έσοδα από τα περσινά

10% πάνω τα φετινά τουριστικά έσοδα από τα περσινά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2023 τα ταξιδιωτικά έσοδα θα είναι τουλάχιστον 10% πάνω από τα αντίστοιχα περσινά, εκτίμησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του κλάδου, με αφορμή και τις εξαιρετικά υψηλές πληρότητες που καταγράφουν φέτος ξενοδοχεία και καταλύματα τις ημέρες του Πάσχα.

Ο Τουρισμός αποτελεί τον μεγάλο «αιμοδότη» της ελληνικής οικονομίας τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας το γεγονός ότι  η φετινή έξοδος για τον εορτασμό του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών με τους Έλληνες να έχουν γεμίσει όλους τους πασχαλινούς προορισμούς, ενώ ταυτόχρονα σημαντική είναι η παρουσία και των ξένων ταξιδιωτών που πλέον φτάνουν μαζικά στη χώρα μας.

Το 100% αγγίζουν επίσης οι πληρότητες σε Ναύπλιο, Καστοριά, Πιερία, Μεσσηνία, Ξυλόκαστρο, Μετέωρα, Πόρτο Χέλι, Αρχαία Ολυμπία και Ζαγοροχώρια αλλά και σε νησιωτικούς προορισμούς όπως η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος και τα Κύθηρα.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Κέρκυρα, όπου από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα, οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του νησιού ξεπερνούν τις 260, εκ των οποίων οι 200 είναι εξωτερικού.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι τα 17,6 δισ. ταξιδιωτικά έσοδα του 2022 μοιράστηκαν στους πολίτες μέσω της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κρίσεων που προέκυψαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version