26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

1.688 συλλήψεις σε μια βδομάδα σε ελέγχους σε όλη τη χώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το διάστημα από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών, σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 83.847 οχήματα και 114.386 άτομα.

Πραγματοποιήθηκαν:

1.688 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.5.688 προσαγωγές21.059 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.22 κατασχέσεις και 691 ακινητοποιήσεις οχημάτων10 παραβάσεις για ηχορύπανση, καθώς και14 παραβάσεις αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Διενεργήθηκαν 740 έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν 87 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 22 άτομα, από τα οποία τα 10 για παρεμπόριο και 8 για ναρκωτικά.

Παρόμοιες δράσεις έλαβαν χώρα και στην ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου, όπου ελέγχθηκαν 86 άτομα και 73 οχήματα. Πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και 7 προσαγωγές, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. κι έγινε μία ακινητοποίηση οχήματος.

Επιπλέον, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Ασπροπύργου και του Ζεφυρίου. Πιο αναλυτικά:

πραγματοποιήθηκαν 856 έλεγχοι ατόμων και 424 έλεγχοι οχημάτωνπροσήχθησαν 165 άτομασυνελήφθησαν 11 άτομα, εκ των οποίων από δύο για κλοπή, ναρκωτικά και Κ.Ο.Κ. κι από μία για όπλα, απείθεια, σωματική βλάβη, αντίσταση και λοιπές παραβάσειςβεβαιώθηκαν 127 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 3 για διατάραξηακινητοποιήθηκε ένα όχημα καιανευρέθηκε ένα κλεμμένο όχημα.

Επίσης, σε ανάλογες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Βουλιαγμένης και της Κηφισιάς. Εκεί πραγματοποιήθηκαν 71 έλεγχοι ατόμων και 85 έλεγχοι οχημάτων, συνελήφθη ένα άτομο και βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Περαιτέρω, χθες Κυριακή, σε περιοχές του Πειραιά, με τη συμμετοχή αστυνομικών μικτού κλιμακίου Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας με σκοπό μεταξύ άλλων την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρεμπορίου:

διενεργήθηκαν 14 έλεγχοι ατόμων και 5 έλεγχοι οχημάτωνσυνελήφθησαν 4 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για το παρεμπόριο και επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα στο καθένακατασχέθηκαν 293 είδη παρεμπορίου καιβεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές της Κορινθίας (Βραχάτι και Εξαμίλια):

πραγματοποιήθηκαν 125 έλεγχοι ατόμων και 116 έλεγχοι οχημάτωνπροσήχθησαν 6 άτομασυνελήφθη ένα άτομο καιβεβαιώθηκε μία παράβαση Κ.Ο.Κ..

Παράλληλα, στη Βόρεια Ελλάδα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία και Ήπειρο, σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, σε περιοχές της Θεσσαλίας και σε συγκεκριμένα σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα, στις 5 Σεπτεμβρίου:

ελέγχθηκαν 96 άτομα και 86 οχήματαπροσήχθησαν 4 άτομασυνελήφθησαν 2 άτομα καιβεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Επιπλέον, την 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2023, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική:

ελέγχθηκαν 277 άτομα και 167 οχήματασυνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστική απόφασηπροσήχθησαν 41άτομαβεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. καιακινητοποιήθηκε ένα όχημα.

Ακόμα, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα σε Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Ξάνθη:

ελέγχθηκαν 464 άτομα και 408 οχήματαπροσήχθησαν 10 άτομαβεβαιώθηκαν 46 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. καιακινητοποιήθηκαν 7 οχήματα.

Επιπλέον, στις 5 Σεπτεμβρίου σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα σε Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα:

ελέγχθηκαν 369 άτομα 320 οχήματαπροσήχθησαν 15 άτομασυνελήφθησαν 8 άτομα για ρευματοκλοπή καιβεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Περαιτέρω, σε ανάλογες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε περιοχές του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, όπου:

ελέγχθησαν 154 άτομα και 60 οχήματαπροσήχθησαν 4 άτομασυνελήφθησαν 4 άτομα για – κατά περίπτωση -, βία κατά υπαλλήλων και Δικαστικών προσώπων, εξύβριση, σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλαβεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και 2 για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Τέλος, στις 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Πρέβεζα, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθηκαν 118 άτομα και 94 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι στοχευμένες αυτές αστυνομικές δράσεις αναφορικά με την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών συνεχίζονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό