20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

1.300 παιδιά προσχολικής ηλικίας στα νέα νηπιαγωγεία του

Ειδήσεις Ελλάδα

Με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, περίπου 1.300 παιδιά από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, που εντάσσονται στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αποκτούν για πρώτη φορά σχολική στέγη. Mέσω των τεχνικών υπηρεσιών του, ο δήμος Αθηναίων παρέδωσε μέσα στο καλοκαίρι συνολικά 13 σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω, στο πλαίσιο εφαρμογής του Νόμου για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, παρακολούθησε τον Αγιασμό  στο 152ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στη συμβολή των οδών Δαγκλή και Ζερβουδάκη και στη συνέχεια στο 153ο και στο 154ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Ιακωβάτων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς παιδιών της προσχολικής εκπαίδευσης, που για πρώτη φορά φέτος τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, παρέχοντας στα παιδιά τους την ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα σχολικά κτίρια του δήμου Αθηναίων.

Κατά την επίσκεψή του στα σχολεία, ο δήμαρχος Αθηναίων, ευχήθηκε στους μαθητές μία καλή, δημιουργική σχολική χρονιά και τόνισε: «Σήμερα νιώθουμε έναν τεράστιο ενθουσιασμό γιατί η “καρδιά” της Αθήνας χτυπάει στις γειτονιές της. Χτυπάει στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία. Φέτος, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, μία ποιοτική διαφορά: Χίλιες τριακόσιες αθηναϊκές οικογένειες, 1.300 μικροί Αθηναίοι απέκτησαν σχολική στέγη, διότι πλέον στην Αθήνα εφαρμόζεται κάτι που όλοι λέγαμε ότι δεν μπορεί να γίνει: Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι εργάστηκαν στον δήμο Αθηναίων για να τηρήσουμε στο ακέραιο την υπόσχεσή μας. Και πιστεύω ότι οι εικόνες αυτές, τα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που πολέμησαν τόσο λυσσαλέα αυτά τα νηπιαγωγεία. Το σχολείο, στο οποίο βρισκόμαστε, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 70 μικρά παιδιά, τα οποία πλέον αποκτούν την επιλογή της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης. Εβδομήντα παιδιά σε συνθήκες εξαιρετικές. Είναι μια λύση προσωρινή, μεταβατική αλλά όχι πρόχειρη».

Παρά τις έντονες αντιδράσεις μερίδας της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή κατάφερε, όπως αναφέρει, με έναν «αγώνα ταχύτητας» να ανταποκριθεί πλήρως στην ευθύνη για την παροχή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η εφαρμογή της, επισημαίνει, αποτελεί για τον δήμο Αθηναίων «ουσιαστική κοινωνική πολιτική -που όχι μόνο συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στη διαπαιδαγώγησή τους προετοιμάζοντάς τα για τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο- αλλά κι ένα σημαντικό μέτρο στήριξης, που αμβλύνει κάθε είδους κοινωνική ανισότητα, διευκολύνοντας τους γονείς στην εργασία τους. Εξίσου σημαντικό όφελος είναι η αποσυμφόρηση των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, που μέχρι πρότινος φιλοξενούσαν και νήπια με αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων πλέον κενών θέσεων».

Ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και το υπουργείο Παιδείας, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μόνιμης σχολικής στέγης, ώστε ο στόχος να έχει επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό