21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

1 στους 10 Ελληνες δε γνωρίζει και πολλά για τα ηλεκτρικά…

Ειδήσεις Ελλάδα

Αργή αναμένεται να είναι μετάβαση των Ελλήνων στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με βάση τα στοιχεία της έρευνας της  Focus Bari You gov, με βάση την οποία τεκμαίρεται ότι ένα 10% των Ελλήνων δεν γνωρίζει και πολλά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή η πλειονότητα των Ελλήνων, σε ποσοστό 70% θεωρούν ότι είναι πολύ υψηλό το κόστος αγοράς. Και δίκιο έχουν…
Στο μεταξύ οι Έλληνες σε ποσοστό 53% ανησυχούν για τη διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης. Με λίγα λόγια οι Έλληνες εκφράζουν αυτά που όλοι συζητούν για την απήχηση των ηλεκτρικών οχημάτων εντός και εκτός συνόρων.
Ας δούμε τι ακριβώς δείχνει η έρευνα:
Εν όψει της ανάγκης για προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή και τους ρύπους, μια λύση είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όμως ενέχει πολλούς δισταγμούς μεταξύ των Ελλήνων. Αυτά που μας απασχολούν είναι τα εξής:

Υψηλό κόστος αγοράς 70%
Περιορισμένη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης 53%
Ανησυχία για την διάρκεια της μπαταρίας 53%
Κόστος- δυσκολία κατασκευής σταθμού φόρτισης στο σπίτι 47%
Μεγάλη διάρκεια φόρτισης μπαταρίας 28%
Χαμηλότερη απόδοση- οδηγική εμπειρία 18%
Δεν γνωρίζω αρκετά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα 10%

Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, κατά μέσο όρο  το 53% των οδηγών χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο καθημερινά. Μάλιστα η Ελλάδα έρχεται στην 3η θέση σε καθημερινή χρήση αυτοκινήτου.
Παράλληλα οι οδηγοί που θέλουν να μειώσουν την χρήση ΙΧ & να το αντικαταστήσουν με κάποιο δίκυκλο, πατίνι ή σκούτερ, δεν το έχουν κάνει ακόμα γιατί…

Υψηλό κόστος αγοράς 42%
Έλλειψη υποδομών (ποδηλατόδρομοι κλπ.) 32%
Φόβος ατυχήματος 31%
Έλλειψη εμπειρίας οδήγησης δικύκλου 17%

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό