28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ώρα ανακοινώσεων της ΝΔ-Χαρδαλιάς σε πρώτο πλάνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ζεϊμπέκικο φαίνεται να βάζει «φωτιά» στο σκηνικό της Περιφέρειας Αττικής, λιγότερο από τρείς μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αυτή είναι η εικόνα με την πρώτη ματιά, μετά την έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον χορό του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση ομογενών στο Ζάππειο, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών. Αν και πολιτικοί παράγοντες θεωρούν ότι τα αίτια της κρίσης είναι βαθύτερα, εκτιμώντας ότι το… ζεϊμπέκικο δεν ήταν παρά ευκαιρία εξωτερίκευσης της υπόγειας αντιπαράθεσης κύκλων του Μαξίμου με τον Γ.Πατούλη.

Όπως και νάχει η ώρα γνωστοποίησης της τελικής απόφασης του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔγια την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, μετά τις τελευταίες αιφνιδιαστικές εξελίξεις έφτασε. Ακόμα και σήμερα ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα αποσύρει την στήριξη της υποψηφιότητας Πατούλη και θα δώσει σε άλλο πρόσωπο το χρίσμα ή θα κλείσει το θέμα μετά τη συγγνώμη του περιφερειάρχη; Οι μέχρι τώρα πληροφορίες και ενδείξεις μαρτυρούν πως η πρώτη εκδοχή συγκεντρώνει τις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες, με επικρατέστερο νέο εκλεκτό της ΝΔ τον προερχόμενο από την αυτοδιοίκηση (πρώην δήμαρχος Βύρωνα) υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

Το «κλείδωμα»

Η κίνηση που φανερώνει «κλείδωμα» της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά εκτιμάται ότι είναι η χθεσινή επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την επιθεώρηση συστημάτων πυρασφάλειας στρατοπέδων. Ο υφυπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δήμο, κλείνοντας τα σενάρια για την Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα έγραψε στα social media: «Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Το ρίσκο της αλλαγής

Η αλλαγή υποφηφίου της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, θεωρείται κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, αφού θεωρείται πολύ πιθανό ο Γιώργος Πατούλης να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος (αυτό άλλωστε ανέφεραν συνεργάτες του).

Σε αυτή την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος διάσπασης των δυνάμεων της ΝΔ, αφού ο περιφερειάρχης διατηρεί ισχυρά ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες και την αυτοδιοίκηση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί αρκετά πρόσωπα από το ψηφοδέλτιο της παράταξης Πατούλη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό