16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Όχι» και από τους Νοτιοαμερικανούς σε Μουντιάλ ανά διετία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την UEFA ήρθε και η CONMEBOL, το κυβερνών σώμα του ποδοσφαίρου στη Νότια Αμερική, να πάρει θέση ενάντια στην πρόταση της FIFA για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια.

Από την Παραγουάη ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, με μια ανακοίνωσην εξήγησε ότι «αν και αρχικά συμφωνήσαμε, ύστερα ωρίμασε η πεποίθηση ότι η ιδέα πρέπει να απορριφθεί».

Όπως υποστήριξε, «ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα μείωνε την αξία του, ενώ είναι το πιο σημαντικό γεγονός στον πλανήτη. Προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων και είναι το αποκορύφωμα μιας τετραετούς διαδικασίας».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ύστερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα περιπλέξει τα ημερολόγια άλλων διεθνών διοργανώσεων. Ήδη τώρα είναι δύσκολο να εναρμονιστούν τα προγράμματα, τα λοτζίστικς, η επαρκής προετοιμασία και οι διάφορες δεσμεύσεις, και όλα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα μ΄ αυτήν την πρόταση».

Όσο για την επίλογο; «Μετά τη μελέτη της πρότασης καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία αθλητική αιτιολόγηση για τη μείωση του διαστήματος μεταξύ ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κι ενός άλλου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό