13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όχι, δεν είναι προϊόν φαντασίας το σενάριο υποψηφιότητας Κατσιφάρα για το Δήμο της Πάτρας- Κάθε άλλο μάλιστα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σενάριο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στην «Καθημερινή» και αναπαρήχθη αυτούσιο από ντόπια έντυπα, έμοιαζε εν αρχή προϊόν φαντασίας. Ώς τέτοιο μάλιστα παρουσιάστηκε και από μια μεγάλη μερίδα υποστηρικτών της πτέρυγας Ανδρουλάκη στην περιοχή της Αχαΐας.

Βάση του τοπικά αναπαραγόμενου σεναρίου της «Καθημερινής», ο Απόστολος Κατσιφάρας οδεύει προς τη διεκδίκηση του Δήμου Πατρέων με τις ευλογίες της νέας ηγεσίας του κόμματος, κατόπιν σχετικής παρότρυνσης ή συναίνεσης από «τοπάρχες» του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην Πάτρα είναι σε όλους γνωστή η ανθρωπογεωγραφία του ΚΙΝ.ΑΛ. Άπαντες γνωρίζουν τις σχέσεις των τοπικών στελεχών και αν όχι αυτές, σίγουρα γνωρίζουν τις κατά καιρούς προστριβές τους ή τις διαφορές τους.

Φάνταζε λοιπόν εν αρχή αδιανόητο  το σενάριο να έχει προταθεί ο Απόστολος Κατσιφάρας, εκ των πλέον γνωστών «Παπαδρεικών» στελεχών για τον Δήμο της Πάτρας, όπου συναντάμε ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, εκ των βασικών πρωτεργατών των επιδόσεων Ανδρουλάκη στο νομό Αχαΐας.

Ωστόσο, μια καλύτερη ανάγνωση των πραγμάτων, όπως και οι πληροφορίες που έρχονται από την Αθήνα συντείνουν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη συζήτηση δεν γίνεται τυχαία. Καθόλου μάλιστα.

Το σενάριο που παίζει σε δεύτερο επίπεδο λέει ότι ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος έχει πάψει από καιρό να κοιτάζει προς την πλευρά του Δήμου της Πάτρας όπου υπάρχει η «ηλεκτρική» παρουσία Πελετίδη. Οι ίδιες πληροφορίες λένε επίσης ότι το ενδιαφέρον του στρέφεται είτε προς  τη Βουλή  είτε προς την Περιφέρεια (υπό προϋποθέσεις).

Τούτο σημαίνει ότι μια μετακίνηση του Απόστολου Κατσιφάρα προς τον Δήμο της Πάτρας θα άνοιγε το δρόμο για την διευθέτηση παραπάνω του ενός ζητημάτων.

Αφενός θα έδινε λύση στην αναζήτηση προσώπου με χαρακτηριστικά διείσδυσης και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Πατρέων, γεγονός που θα αύξανε τις πιθανότητες νικηφόρου έκβασης της προσπάθειας, αφετέρου θα άνοιγε ευκολότερα το δρόμο της μετακίνησης του Γιώργου Παπανδρέου από το ψηφοδέλτιο Αχαΐας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο πολλών για τη διεκδίκηση της θέσης του βουλευτή του κόμματος στο νομό με προοπτική εκλογής και όχι απλώς για την τιμή των όπλων όπως συνέβη π.χ. στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Πέραν τούτου, Κατσιφάρας στον Δήμο σημαίνει και Κατσιφάρας μη υποψήφιος βουλευτής.

Τη ίδια ώρα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, μια πιθανή υποψηφιότητα Κατσιφάρα στο Δήμο της Πάτρας με διείσδυση στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να σημαίνει και δημιουργία προϋποθέσεων για αντίστοιχη συμπόρευση δυνάμεων και στην Περιφέρεια με ό,τι και αν αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τα περιθώρια εκλογής ενός υψοφηφίου. Σ ατυτή την περίπτωση δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να δούμε τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο επικεφαλής σχήματος για την Περιφέρεια και τον Γιώργο Παπανδρέου να διατηρεί τη έδρα της Αχαϊας. 

Αυτά καταγράφουν ως τοπικές προθέσεις-σκέψεις   οι πληροφορίες που έρχονται από Αθήνα και οι οποίες λένε ότι όχι, δεν ξύπνησε ξαφνικά μια μέρα ο συντάκτης της «Καθημερινής» με διάθεση να γράψει ένα σενάριο.

Απομένει να δούμε πώς αυτό θα εξελιχθεί στην πορεία.

Πάντως ήδη έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. στην περιοχή και αν λάβουμε υπόψιν ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές, τότε δεν αποκλείεται να δούμε πολλά και ενδιαφέροντα.

 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό