20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όταν τα παιδιά εκπαιδεύονται για να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο μικρός Γιώργος από τον Βόλο επιλύει τον κύβο του Ρούμπικ ενώ παράλληλα κάνει νοερά μαθηματικές πράξεις σύμφωνα με τα αθροίσματα που του εκφωνεί ο εκπαιδευτής του! Νωρίτερα έλυσε ταυτόχρονα τρεις κύβους του Ρούμπικ σε ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, στο πλαίσιο του 1ου πανελλήνιου διαγωνισμού νοερής αριθμητικής Brainobrain που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος είναι ένα από τα 150 παιδιά, ηλικίας 6-14 χρόνων από 40 πόλεις της χώρας, που συμμετείχαν στον διεθνούς φήμης διαγωνισμό. Τα παιδιά έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης ευφυΐας και δεξιοτήτων εγκεφάλου Brainobrain το οποίο εκπαιδεύει τους μαθητές να αποκτήσουν ιδιαίτερες ικανότητες χρησιμοποιώντας τον άβακα (νοερή αριθμητική) και το νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP).

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης τα παιδιά παρουσίασαν όλα τα επίπεδα του προγράμματος Brainobrain όπως νοερές πράξεις, χρήση άβακα, ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών ενεργειών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η επίδειξη από παιδιά στο ανώτερο επίπεδο, εκτέλεσης νοερών μαθηματικών πράξεων την ίδια ώρα που κάποιος προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή τους διαβάζοντας ένα βιβλίο! Τα επιφωνήματα θαυμασμού πλημμύρισαν ξανά και ξανά το Συνεδριακό Κέντρο από γονείς που παρακολούθησαν τον διαγωνισμό.

Το Brainobrain εκπαιδεύει τα παιδιά να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, τη λογική και τη δημιουργική πλευρά, προσφέροντας ασκήσεις οι οποίες εξασκούν εξίσου και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα. Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις δεξιότητές τους και να μαθαίνουν να τις χρησιμοποιούν για να πετύχουν τους στόχους τους. «Έχουμε καταλάβει, τουλάχιστον για το δικό μας το παιδί, ότι έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθησησ, στα μαθηματικά που είχε μία αδυναμία, έχει μπει σε μια διαδικασία καλύτερης κατανόησης. Παρακολουθεί το πρόγραμμα τρία χρόνια και εννοείται ότι έχει πολύ καλύτερη απόδοση στο σχολείο» σχολίασε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Περικλής Καραντωνίου, πατέρας ενός 14χρονου κοριτσιού από την Καβάλα.

 

«Μικροί Αϊνστάιν»

«Αυτό που μας κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι η ικανότητα και η επιτυχία του προγράμματος το οποίο βοηθάει στην όξυνση των δεξιοτήτων του εγκεφάλου του παιδιού. Εμείς βλέπουμε παιδιά τα οποία έρχονται διστακτικά, έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης, άλλα έχουν άγχος, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους, και μετά το πρώτο δίμηνο στο πρόγραμμα βλέπουμε παιδιά χωρίς διάσπαση, μικρούς… “Αϊνστάιν”, σημείωσε η Βασιλική Κονδυλίδου, ιδιοκτήτρια Κέντρου Brainobrain στην Καβάλα και όπως τόνισε «μέσα από την καθοδήγηση μαθαίνουν να έχουν απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, ικανότητα λήψης αποφάσεων και κυρίως συγκέντρωση στο στόχο τους, ό,τι κι αν γίνεται γύρω τους». Ο εκπαιδευτής Νίκος Βολιώτης επισήμανε ότι «οι τεχνικές που εφαρμόζονται στο πρόγραμμα ενδυναμώνουν το παιδί που καταφέρνει να αντιλαμβάνεται πλήρως τα “δυνατά του” σημεία και να τα χρησιμοποιεί». Από τον διαγωνισμό αναδείχτηκαν πρωταθλητές, ωστόσο όλοι άξιζαν κια έλαβαν χρυσά και ασημένια μετάλλια.

Το Brainobrain συγκαταλέγεται στα κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα στον κόσμο. Ο Οργανισμός Brainobrain Kids Academy ιδρύθηκε το 2003, έχει 1000 κέντρα εκπαίδευσης σε 45 χώρες και έχει εκπαιδεύσει περισσότερο από 2.000.000 παιδιά.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό