30 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Όταν ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο του νίκησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τους ΒΒΒ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κληρωτίδα του Conference League «έστειλε» ως αντίπαλο του ΠΑΟΚ για την φάση των «16» του θεσμού έναν παλιό γνώριμο, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Θεσσαλονικείς θα ταξιδέψουν στις 7 Μαρτίου στο «Μάξιμιρ», για να αγωνιστούν με τους Κροάτες, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 14 του ίδιου μήνα στο γήπεδο της «Τούμπας». Ωστόσο, τι προϊστορία έχουν οι δύο ομάδες;

Ο ΠΑΟΚ την χρονιά 2010/11 αντιμετώπισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά εκείνη την φορά ήταν για το Europa League. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν στον 4ο όμιλο μαζί με την Βιγιαρεάλ και την Κλαμπ Μπριζ, η οποία ήταν… θεατής, καθώς «μάζεψε» μόνο 3 βαθμούς. 

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010, η κροατική ομάδα «ήρθε» στην Θεσσαλονίκη, για να πάρει την νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ και να θέσει «βάσεις» πρόκρισης. Ωστόσο, ένα γκολ του μετέπειτα προπονητή των «ασπρόμαυρων», Βλάνταν Ίβιτς στο 56ο λεπτό, «έκοψε» τα όνειρα των παικτών της Ζάγκρεμπ για διπλό στην «Τούμπα». 

Ο επαναληπτικός αγώνας έγινε στις 15 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Παρά την ευχάριστη διάθεση που υπήρχε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά και από την διοίκηση της ομάδας, η εκδρομή στο Ζάγκρεμπ στιγματίστηκε από ένα θλιβερό γεγονός μία μέρα πριν την αναμέτρηση. 

Περίπου πενήντα οπαδοί της κροατικής ομάδας, συγκεντρωμένοι σε κεντρικό σημείο της πόλης είχαν στήσει… καρτέρι και επιτέθηκαν με πέτρες στο ένα από τα δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς των Θεσσαλονικιών, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο πούλμαν να σπάνε τα τζάμια, για να μην εισπνεύσουν τον καπνό. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο «δικέφαλος του βορρά» κατάφερε και νίκησε μέσα στο «Μάξιμιρ» με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, το οποίο «έστειλε» την ομάδα του στην φάση των «32» του Europa League. 

Άραγε, ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κάνει ό,τι έκανε και η ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ το καλοκαίρι και να «ξεφύγει» από την δυνατή, αλλά και σκληροτράχηλη κροατική ομάδα;

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό