28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Όταν ο Νεστορίδης «έκαψε» την ΑΕΚ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ δεν θα είχε δώσει τη μεγάλη μάχη στα μέσα της δεκαετίας του ’50 να κάνει δικό της τον Κώστα Νεστορίδη, αν η ίδια δεν είχε… νιώσει πολύ καλά τα προηγούμενα χρόνια την αξία του. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που ο μεγάλος άσος του παρελθόντος έκανε ζημιά στην ΑΕΚ ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου ήταν η νίκη του τελευταίου σαν σήμερα πριν από 71 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο 20χρονος Νεστορίδης είχε ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστός για τα γκολ που σημείωνε και τα οποία βοήθησαν την ομάδα του να κατακτήσει τον μοναδικό της τίτλο στο πρωτάθλημα Αθηνών εκείνη τη σεζόν. Το 2-1 στην έδρα της πρωταθλήτριας Αθηνών 1950 ΑΕΚ έδωσε μεγάλη ώθηση και μάλιστα έλαβε χώρα τη μέρα που η ΕΠΣΑ απένειμε στην ΑΕΚ το τρόπαιο της νικήτριας της προηγούμενης διοργάνωσης!

Με λίγα λόγια, ο «Νέστορας» είχε χαλάσει το… πάρτι της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πίεσαν, όμως σε δύο αντεπιθέσεις στο 27’ και στο 36’ ο Νεστορίδης έβαλε τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ με 0-2. Η ΑΕΚ μείωσε στο 56’ με τον Λάκη Εμμανουηλίδη, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Πέντε χρόνια μετά, ο Κώστας Νεστορίδης θα ντυνόταν στα κιτρινόμαυρα, εκτελώντας και την επιθυμία των γονέων του να τον δουν να εντάσσεται στην ομάδα-σύμβολο της προσφυγιάς. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, μια ξεχωριστή προσωπική ιστορία μέσα σε αυτή της ΑΕΚ. Κι όπως είδαμε, η ιστορία της ΑΕΚ έχει και… μελανές σελίδες που έφεραν την υπογραφή του αντιπάλου Κώστα Νεστορίδη.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Δελαβίνιας, Παραγιός, Γούλιος, Παπαθεοδώρου, Τζανετής, Πούλης, Λαζαρίδης, Εμμανουηλίδης, Μαρόπουλος, Πατάκας, Κουντούρης

Στη φωτογραφία από άλλο αγώνα ΑΕΚ-Πανιωνίου το 1950, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Πεντζαρόπουλος προλαβαίνει τον Ξενοφώντα Μαρκόπουλο (Ξένος).

Στις 8 Οκτωβρίου

8/10/39 ΑΕΚ-Αθηναϊκός 3-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας –επίδειξη δύναμης της νταμπλούχου ΑΕΚ με δύο γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο)

8/10/58 ΑΕΚ-Απόλλων 0-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

8/10/61 Δόξα Δράμας-ΑΕΚ 0-4 (A’ Εθνική –πρώτη και χωρίς παθητικό γκολ η ΑΕΚ μετά από πέντε αγωνιστικές, αφού πέρασε και από τη Δράμα με τρία γκολ του… Δραμινού στην καταγωγή Νεστορίδη)

8/10/80 ΑΕΚ-Φλαμουρτάρι 3-2 (Βαλκανικό Κύπελλο –μέσα στο τρίλεπτο 75’-78’ οι Σταφυλάς, Κώττης και Ρήγας σημείωσαν τα γκολ της απίστευτης ανατροπής από 0-2, εκμεταλλευόμενοι τρεις εκτελέσεις κόρνερ του Φράνιο Βλάντιτς, ο οποίος στο 88’ κέρδισε και πέναλτι που δεν αξιοποίησε τελικά ο Τάσος!)

8/10/89 AEK-Ηρακλής 4-0 (A’ Εθνική –ρεσιτάλ μπάλας και γκολ μέσα στη βροχή και μπροστά σε άδειες εξέδρες, λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια στο αυγουστιάτικο φιλικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ)

8/10/09 ΑΕΚ-Πανθρακικός 3-2 (A’ Εθνική)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό