15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε μπράβο στον Παπαστράτο, εκθείαζε τα απλήρωτα δεκάωρα;

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στις 29 Αυγούστου του 2017 στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης “Παπαστράτος” τόνισε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ότι έχουν την τύχη να εργάζονται σε μια υγιή επιχείρηση που φροντίζει να διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις. Δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της εταιρείας προβλέπει διευθέτηση του χρόνου εργασίας;», τόνισε ο υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του εργασιακού ν/σχ. 

«Εκεί δεν υπήρχαν απλήρωτα δεκάωρα; Δεν υπήρχαν υπερωρίες που πληρώνονται με ρεπό;», συμπλήρωσε ο υπουργός. «Επίσης δεν γνώριζε, πρόσθεσε, ότι η σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων που μας ζήτησε να την κηρύξουμε υποχρεωτική και το κάναμε, περιλαμβάνει διευθέτηση του χρόνου εργασίας; Θα περίμενα από τον κ. Τσίπρα αντί να μας καταγγέλλει να ζητήσει συγνώμη. Η στάση του  ΚΙΝΑΛ που νομοθέτησε τη διευθέτηση το 2010 και του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αυτές τις δηλώσεις, ξεπερνά κάθε φαντασία», πρόσθεσε.

Ο κ. Χατζηδάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις προσωπικές επιθέσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα που όπως σημείωσε, υφίσταται τους τελευταίους 2,5 μήνες για το εργασιακό νομοσχέδιο. «Δεν δίνω και μεγάλη σημασία σε αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας. Όλοι είμαστε γνωστοί σε αυτή τη χώρα, ξέρουμε ότι έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Αδιαφορείτε για το γεγονός ότι ο άνθρωπος τον οποίον κατηγορείτε έχει μια οικογένεια, μια διαδρομή και μια παρουσία στην πολιτική.

Έχω κριθεί κατ’ επανάληψη από τους πολίτες, από το 2007 εκλέγομαι σταθερά στις πρώτες θέσεις και στις τελευταίες εκλογές στην 1η θέση στο Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «Είμαι περήφανος για το ότι γλυτώσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα από την Ολυμπιακή και 2 εκατομμύρια από τον ΟΣΕ, είμαι υπερήφανος για τον εκσυγχρονισμό των περιφερειακών αεροδρομίων που κλαίγατε όταν υπογράψατε και είμαι υπερήφανος που βρήκα τη μετοχή της ΔΕΗ στο 1,2 ευρώ και σήμερα έχει 9. Αυτά έκανα εγώ ο «ανάλγητος νεοφιλελεύθερος». Τα κοσμητικά επίθετα μένουν για εσάς και για εμένα μένει το έργο».

Αναφερόμενος στις αυριανές κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν: «Είστε με τους συνδικαλιστές του μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν αύριο την Αθήνα ή με τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις και τους γονείς τους;  Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις!», τόνισε ο υπουργός.

Κάλεσε δε τους συνδικαλιστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που επίσης αντιτίθενται στο νομοσχέδιο αλλά αποφάσισαν αφενός να κάνουν στάση εργασίας και όχι απεργία και αφετέρου να μεταθέσουν την στάση το μεσημέρι ώστε να διευκολύνουν τις εξετάσεις. «Γιατί δεν μπορείτε να συστήσετε στους ανθρώπους με τους οποίους αγωνίζεστε μαζί, να κάνουν το ίδιο πράγμα, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να δώσουν τις εξετάσεις τους; Ζητώ κάτι υπερβολικό;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.

Έθεσε επίσης το ερώτημα τι άλλαξε από την περασμένη Παρασκευή, όταν η ΑΔΕΔΥ είχε αποφασίσει στάση εργασίας για αύριο, μέχρι χθες που αποφάσισε 24ωρη απεργία. «Μήπως άλλαξε το νομοσχέδιο; Έχουμε καινούργια δεδομένα; Και ποιον εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση; Τα θύματα αυτής της απόφασης είναι οι μαθητές που δεν θα μπορούν να δώσουν εξετάσεις και οι γονείς τους που έχουν την ίδια αγωνία με τα παιδιά τους».

Σημειώνεται ότι οι συνδικαλιστές του μετρό προχώρησαν τελικά στην κατεύθυνση αυτή και θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας μετά τις 10 π.μ. αντί για 24ωρη απεργία

Παρουσιάζοντας τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε σε 5 άξονες:

1. Εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας και αναβάθμιση του ΕΡΓΑΝΗ. «Θα χαιρόμουν αν αυτό το μέτρο το ψηφίσουν αύριο και οι 300 βουλευτές. Θα ήταν αδιανόητο για λόγους κομματικής εμπάθειας κάποιοι να μην το ψηφίσουν. Θα κάνουμε ονομαστική ψηφοφορία για να δούμε πως τοποθετούνται όλοι απέναντι σε αυτόν τον “οδοστρωτήρα” της ψηφιακής κάρτας», ανέφερε.

2. Συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή: Πληρωμένη άδεια πατρότητας 14 ημερών, πληρωμένη γονική άδεια και για τους 2 γονείς, άδεια φροντιστή, ευέλικτες ρυθμίσεις για γονείς. «Δεν σας ενοχλεί η διευθέτηση. Νομίζατε ότι θα κερδίζατε κάποιους πόντους στις δημοσκοπήσεις. Δεν σας νοιάζει ο εργαζόμενος αλλά το κομματικό σας μαγαζί», τόνισε ο υπουργός.

3. Μέτρα που ενισχύουν την ανάπτυξη και την οικονομία όπως οι υπερωρίες και οι Κυριακές όπου «ακολουθούμε το δρόμο της Ευρώπης».

4. Μέτρα που ικανοποιούν αιτήματα των εργαζόμενων, όπως το πακέτο για την αντιμετώπιση της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης, η εξίσωση των εργατοτεχνιτών με τους υπαλλήλους, τα μέτρα για τους απασχολούμενους στα delivery. «Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει το ΚΚΕ σε αυτά τα ζητήματα», είπε.

5. Οι νέοι σύγχρονοι κανόνες για τον συνδικαλισμό. «Κάθε Έλληνας που κάνει παράνομες πράξεις είναι υπόλογος. Ο συνδικαλιστής γιατί είναι “ιερή αγελάδα”; Ό,τι και να κάνουν θα μένουν ατιμώρητοι;», διερωτήθηκε ο υπουργός και κατέληξε:«Εσείς φέρνετε συνέχεια καταστροφές. Εμείς προχωρούμε στο δρόμο της Ευρώπης. Μπορείτε να πάρετε τις γαλέρες και να ταξιδέψετε ολοταχώς προς το Μεσαίωνα!».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό