19 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Όταν ο Ατματσίδης έδωσε ακόμα μία λύση… (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ηλίας Ατματσίδης δεν ήταν μόνο ο τερματοφύλακας που σφράγισε σχεδόν όλη τη δεκαετία του ’90 για την ΑΕΚ (1992-2002 και βασικός την οκταετία 1993-2001) και μια πενταετία της Εθνικής Ομάδας (1994-99). Ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία, ένας εκρηκτικός χαρακτήρας, αλλά και… σκόρερ όποτε χρειάστηκε. Ο μοναδικός στην επίσημα καταγεγραμμένη ιστορία της ομάδας που είχε σκοράρει!

Το πρώτο του γκολ ήταν αυτό που έδωσε στην ΑΕΚ το Κύπελλο του 1997, στη διαδικασία των πέναλτι του Τελικού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Το δεύτερο ήρθε δύο χρόνια αργότερα, στον κρίσιμο αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 1998-99 με αντίπαλο την Ξάνθη. Ηταν σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια.

Η ΑΕΚ έδινε τη μάχη με τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη θέση που θα οδηγούσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (όπου η ΑΕΚ θα αποκλειόταν τελικά από την ΑΙΚ Στοκχόλμης. Η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν ήθελε μόνο νίκη στον αγώνα με την Ξάνθη και πήρε κεφάλι στο σκορ με το 22ο γκολ του Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος με αυτά τα τέρματα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η Ξάνθη, όμως, αντέδρασε. Ισοφάρισε στο 60’ με τον Μακρή κ αι το εναπομείναν μισάωρο θα έκρινε τα πάντα. Ευτυχώς η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να γίνει άμεσα απειλητική και στο 65’ κέρδισε ένα πέναλτι που μπορεί και να έκρινε τους κόπους μιας ολόκληρης σεζόν. Τη στιγμή που η μπάλα… έκαιγε και οι συνήθεις εκτελεστές δίσταζαν να πάνε στην μπάλα (ο μόνιμος εκτελεστής Χάρης Κοπιτσής δεν έπαιζε) το κοινό της Νέας Φιλαδέλφειας είδε με έκπληξη τον Ηλία Ατματσίδη να εγκαταλείπει την εστία του μπροστά στη σκεπαστή και να κατευθύνεται στην απέναντι περιοχή!

Αυτός θα ήταν ο εκτελεστής. Για μια ακόμα φορά, είχε μπει μπροστά στα δύσκολα. Εκτέλεσε δυνατά και χωρίς… φόβο και πάθος και έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Η διαφορά των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό παρέμενε (η ΑΕΚ υπερείχε σε ισοβαθμία) η αποστολή είχε εκτελεστεί και ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη δεν θα είχε καμία βαθμολογική σημασία.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καλιτζάκης, Καψής, Κεφαλάς (46’ Ζουμπούλης) Λάκης, Κασάπης, Σέμπουε (71’ Γκρέταρσον) Ζήκος, Μάρκος (53’ Μιλοβάνοβιτς) Σαβέβσκι, Νικολαϊδης

Στις 23 Μαϊου

23/5/26 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας –η «νεογέννητη» ΑΕΚ χάνει και πάλι τον τίτλο στα «σημεία» από τον κυρίαρχο σύλλογο της εποχής)

30η    23/5/71 AEK-Καβάλα 4-0 (Α’ Εθνική)

33η  23/5/82 ΠΑΣ Γιάννινα-AEK 2-2 (Α’ Εθνική)

23/5/16 ΠΑΟ – ΑΕΚ 3-0 (Πλέι οφ)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό