22.1 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Όταν ο Έντσο Μαρέσκα συνάντησε τον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγες ώρες έχουν μείνει πριν ο Παναθηναϊκός βρει στον δρόμο του την πανίσχυρη Τσέλσι για τον θεσμό του Conference League. Οι «πράσινοι» την Πέμπτη (24/10), αντιμετωπίζουν τους Άγγλους σε ένα κατάμεστο (όπως αναμένεται) ΟΑΚΑ, με στόχο την νίκη.

Απέναντι τους, θα βρουν έναν παλιό γνώριμο, τον Έντσο Μαρέσκα, τον άνθρωπο που ανέλαβε το «τιμόνι» της αγγλικής ομάδας τον Ιούλιο του 2024, για να την επαναφέρει στις επιτυχίες…

Ένα deal πενταετίας με στόχους και όραμα

Ο Έντσο Μαρέσκα αναλαμβάνοντας τα ηνία της Τσέλσι, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο 5 χρόνων με την αγγλική ομάδα. Μάλιστα, μέσα στο συμβόλαιο υπάρχει και οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο, αν φυσικά οι ιθύνοντες της ομάδας μείνουν ευχαριστημένοι.

Ο 44χρονος προπονητής, ήταν αυτός που επανέφερε τη Λέστερ στην Premier League και εντυπωσίασε με τον τρόπο που οδήγησε την ομάδα του στην άνοδο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι Λονδρέζοι πλήρωσαν στη Λέστερ κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να τον κάνουν δικό τους.

Η εμπειρία του στον πάγκο είναι αποτέλεσμα της καριέρας στο χορτάρι

Δεν είναι απαραίτητο πως ένας καλός ποδοσφαιριστής, θα γίνει το ίδιο καλός προπονητής και το αντίστροφο. Ωστόσο, μια γεμάτη ποδοσφαιρική καριέρα, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο κομμάτι της εμπειρίας, όταν θα έρθει η ώρα να προπονήσεις μια ομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Μπολόνια, Σαμπντόρια, Βερόνα, Παλέρμο, Πιατσέντζα είναι οι ομάδες που έχει αγωνιστεί στην Serie A, αφήνοντας το στίγμα του. Ακολούθησε τεράστια καριέρα και στην Ισπανία με τη Σεβίλλη, με την οποία μέτρησε 138 παιχνίδια, 21 γκολ και 9 ασίστ. Η συνέχεια περιελάμβανε Μάλαγα, Γουέστ Μπρομ και φυσικά… Ολυμπιακό.

Η παράδοση με το «τριφύλλι», ο Ολυμπιακός και το 3/3

Η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ θα φέρει στον δρόμο του, έναν παλιό και γνώριμο αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός, έχει συναντήσει τρεις φορές την ελληνική ομάδα. Και τις τρεις φορές, έφυγε νικητής.

Πρώτο… «αίμα» στις 22/8/12 όταν η Μάλαγα υποδεχόταν το «τριφύλλι» στα πλαίσια των προκριματικών του Champions League, εκεί όπου ο Μαρέσκα αγωνίστηκε ως βασικός για 70 λεπτά, με την ομάδα του να παίρνει την νίκη με 2-0. Ένα αποτέλεσμα που φάνηκε αρκετό για την πρόκριση, αφού η ρεβάνς ήρθε ισόπαλη (0-0), με τον Ιταλό μέσο να μην προτιμάται για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ωστόσο, πριν το συναπάντημα με την φανέλα της Μάλαγα, ο Έντσο Μαρέσκα είχε ήδη κερδίσει τους «πράσινους» δυο φορές, αγωνιζόμενος για λογαριασμό του Ολυμπιακού. 

Ήταν καλοκαίρι του 2009 όταν ο Ιταλός ποδοσφαιριστής υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους», εκεί όπου σε 39 συμμετοχές, μέτρησε 8 γκολ και 4 ασίστ.

Στις 29/11/09 οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-0 με τα γκολ του Μήτρογλου, με τον Μαρέσκα να αγωνίζεται σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Με το «τριφύλλι» να έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο, οι «αιώνιοι» συναντήθηκαν ξανά στις 21/3/10 στο ΟΑΚΑ, όπου ο Ολυμπιακός πήρε το «διπλό» (0-1) με σκόρερ τον Ντάρμπισαϊρ και τον Έντσο να παίζει και πάλι σε ολόκληρο το παιχνίδι. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό