28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Όταν η Στεάουα πήρε το Πρωταθλητριών παρουσία του Γιώργου Βαρδινογιάννη (+photos)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν 7 Μαΐου 1986 όταν η Στεάουα Βουκουρεστίου με ήρωα τον τερματοφύλακα Ντουκαντάμ, νίκησε σε πέναλτι τη Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών!

Την επέτειο του… θαύματος της Στεάουα, θυμήθηκαν αρκετές ρουμανικές ιστοσελίδες. Μια από αυτές, δημοσίευσε και φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς όπου μαζί με την ομάδα της Στεάουα, είναι και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν προσκεκλημένος του Βαλεντίν Τσαουσέσκου στον τελικό του «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης και μάλιστα βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά την απονομή.

Η ιστοσελίδα «Fanatik» της Ρουμανίας,  αναφέρεται και στις σχέσεις που είχε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με τον Άνχελ Ιορντανέσκου, λόγω της παρουσίας του στον ΟΦΗ, αλλά και για το δώρο που έκανε στους ποδοσφαιριστές της Στεάουα ο τότε πρόεδρος του «τριφυλλιού».

Ο τερματοφύλακας, Χέλμουτ Ντουκαντάμ, ήρωας του τελικού με τις αποκρούσεις του στα πέναλτι, είχε πει σχετικά με το δώρο «Έζησα μία ονειρική εβδομάδα. Εκτός του ότι μας προσκάλεσε με τις γυναίκες μας, μας έδωσαν χρήματα για να έχουμε μόλις φτάσαμε. Μας ξενάγησε παντού. Ξόδεψε ένα απόγευμα στο κότερό του για εμάς, περίπου έξι εκατομμύρια δολάρια. Μας πλήρωσε τα γεύματα, μας πήγε στο τσίρκο, στα μπουζούκια και ήταν εκπληκτικά. Δεν μας άφησε να πληρώσουμε ούτε καν τα εισιτήριά μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό