15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όταν η οικονομία πάει καλά, αυτό έχει αντανάκλαση στους πολίτες

Ειδήσεις Ελλάδα

«Όταν η χώρα πάει καλά οικονομικά, αυτό πρέπει να έχει αντανάκλαση στις καθημερινές ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών», υποστήριξε σε συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Μιλώντας στο πρωί στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα βοηθήσει στην επαναξιολόγηση της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται, ενώ επανυπολογίζονται οι στόχοι ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για όλη την περίοδο μετά το 2021 μετά την επίσημη αναθεώρηση της μεταβολής του ΑΕΠ για την φετινή χρονιά στο 5,9%. 

« Όχι» σε πρακτικές αισχροκέρδειας

Σχετικά με τις αυξήσεις στο ρεύμα, δήλωσε ότι το μέτρο της απορρόφησης του 80% των αυξήσεων από το κράτος είναι μέτρο οριζόντιο για όλους.

«Παίρνουμε μέτρα για να μην επιτρέψουμε να εμφανιστούν αθέμιτες πρακτικές και συνθήκες αισχροκέρδειας», πρόσθεσε. Ανέφερε ακόμη ότι τα χρήματα από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ θα αξιοποιηθούν για την υπογειοποίηση του δικτύου και άλλες αναπτυξιακές δράσεις.

Δεν θέλουμε να γυρίσουμε ξανά σε lockdown 

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι  «Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες», ενώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, είπε πως «έχουμε το εμβόλιο και ένα ισχυρό σύστημα διαγνωστικών τεστ δωρεάν, έτσι θα ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η πανδημία, παράλληλα υπάρχουν και τα μέτρα όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις».

Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι ενάντια στην ελευθερία τα μέτρα, και πρέπει να εφαρμοστούν, προκειμένου να μην ξαναγυρίσουμε σε lockdown. 

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο υπουργείο Υγείας, επεσήμανε πως αντιμετωπίστηκαν μεγάλες προκλήσεις, ωστόσο το ΕΣΥ και η χώρα άντεξαν όρθια και αυτό φαίνεται και στην οικονομία. 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό