12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όταν Ακάρ ανακάτεψε τους φούρνους με τα… F-16 – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Χουλουσί Ακάρ κάθε μέρα, ακόμα και στο μέσο του καλοκαιριού κάνει συνεχώς προκλητικές δηλώσεις, επιδιώκοντας να έχει κάποια απάντηση από την Αθήνα. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε πως δεν ασχολούνται πλέον μαζί του ούτε η πολιτική ούτε και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τον αγνοούν. Άλλωστε ο κ. Ακάρ και τις δύο φορές που συναντήθηκε στο περιθώριο του ΝΑΤΟ με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο έδειξε να καταλαβαίνει αυτά που του είπε ο Έλληνας υπουργός: «Δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά αν συνεχίσει η Τουρκία την ίδια πολιτική τόσο στη ρητορική όσο και στο πεδίο» . Έδειχνε να συμφωνεί, αφού έλεγε «I know, I know». Την επομένη μέρα όμως έστελνε τα αεροπλάνα και τα drones του να πραγματοποιήσουν υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά.

Από τη μια έστελνε ευχετήρια σημειώματα (στα αγγλικά) στον Έλληνα υπουργό, αποκαλώντας τον μάλιστα «Dear Nicos» και , ζητώντας όχι μόνον να μείνει ανοιχτός ένα δίαυλος επικοινωνίας, αλλά και να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα ή να επισκεφθεί την Άγκυρα ο Έλληνας υπουργός και από την άλλη συνέχιζε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο κάνοντας συνεχώς λόγο για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Επιδιώκει όπως φάνηκε να του δώσουν σημασία ή να λάβει κάποια απάντηση από την Αθήνα, η οποία (απάντηση) δεν έρχεται, αφού η Αθήνα δεν θέλει ούτε επιδιώκει να οξύνει περαιτέρω το κλίμα με δηλώσεις. Ο κ. Ακάρ έφθασε χθες σε σημείο να ανακατέψει τους… φούρνους με τα F-16 και να επιτεθεί για άλλη μια φορά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως έχει… «γινάτι». Και χαρακτήρισε «απαράδεχτη» και «ατυχή» την κίνησή του να ζητήσει να μην πωληθούν F16 στην Τουρκία. «Σε λίγο θα ζητάνε από τους φούρνους να μην μας πουλάνε ψωμί», είπε. Κατηγόρησε μάλιστα την Ελλάδα για «επεκτατισμό» και απείλησε με τουρκική «αυτοάμυνα».

Όταν ο Ψυχάρης έβγαλε είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου ***Ο Πρωθυπουργός στην Κεφαλονιά

Οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές βρίσκονται εν αδεία και αυτή τη φορά χωρίς το άγχος των εκλογών και του ανασχηματισμού. Πήγαν σε νησιά, πήγαν σε βουνά, πήγαν στη Μάνη, στην Πάρο, στη Νάξου, στην Αμοργό και όπως μου έλεγε ένας βουλευτής είναι μια καλοκαιρινή και μάλιστα παρατεταμένη άδεια ωσάν να βρισκόμαστε στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός όμως πάει περιοδεία Κεφαλονιά, για τον δρόμο Αργοστολίου- Πόρου, θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα του στις καφετέριες για να συναντήσει κόσμο, θα δει τις τοπικές αρχές. Τώρα εάν ρωτάτε πότε θα πάει στα Χανιά για λίγές ημέρες ξεκούρασης, ουδείς ακόμα γνωρίζει. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι στις 8 Αυγούστου θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην Αθήνα αφού θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

***Κατά προτεραιότητα οι έρευνες για τον κοριό

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας τηλεφώνησε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων τηλεφώνων. Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών περί παράνομου λογισμικού παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων, καθώς το θέμα αυτό αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία του κράτους δικαίου, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε. Υπενθυμίζω ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, πριν από λίγες μέρες είχε καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά, καθώς, διαπιστώθηκε απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

***Τι είδε ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Καρπενήσι

Την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα μοναδικά τοπία του Καρπενησίου και τους ανθρώπους του είχε ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη να επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας. Ο πρέσβης, που έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για την ιστορία της περιοχής, αλλά και τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους κατοίκους της, ξεναγήθηκε στην πανέμορφη ορεινή πόλη, στο Καρπενήσι και τα χωριά του, από τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος κατάγεται από εκεί και στο παρελθόν έχει διατελέσει Δήμαρχος στην περιοχή. Μετείχε σε ένα ελληνοαμερικανικό συνέδριο, επισκέφθηκε πολλά χωριά στην περιοχή (όπως το Μικρό και Μεγάλο Χωριό), είδε πώς εκτρέφονται οι πέστροφες, πήγε σε ταβέρνες και δοκίμασε τοπικές, παραδοσιακές γεύσεις , επισκέφθηκε δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής, όπως το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας, άναψε κερί και προσκύνησε με ευλάβεια την Παναγία και πήγε και σε έναν παραδοσιακό γάμο.

I had a terrific visit w/@AthensMayor Bakoyannis to beautiful Karpenisi. Whether visiting the Panagia Prousos Monastery, celebrating 🇺🇸🇬🇷 friendship w/ the Evrytanian Association of America, meeting with people in the square, or going to a fish farm, it was an unforgettable trip. pic.twitter.com/udmse9amGx

— George J. Tsunis (@USAmbassadorGR) August 1, 2022

***Γιατί οι Ιταλοί προτιμούν την «Πεταλούδα του Αιγαίου»

«Ύμνος» για το ελληνικό καλοκαίρι είναι το νέο αφιέρωμα της δημοφιλούς ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» που αναφέρει πως «δεν είναι υπερβολή να ορίσουμε την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 200 ονειρικά νησιά και ένα έθνος που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το σπίτι της δημοκρατίας”. Έπειτα από έρευνα, η εφημερίδα προτείνει τους πολυτιμότερους «άγνωστους θησαυρούς» της Ελλάδας που ταιριάζουν στα ειδικά ενδιαφέροντα των Ιταλών τουριστών. Ανάμεσα σε προτάσεις από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, η Αστυπάλαια καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Σύμφωνα με το άρθρο, η «πεταλούδα του Αιγαίου» αποτελεί έναν «παράδεισο» ιστορικών μνημείων, γραφικών χωριών, υπέροχων παραλιών, απαράμιλλης γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι και παράλληλα προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους περιπατητές και τους φυσιολάτρες.

***Στη Βουλή πολιτευτής με ταψιά κεφαλλονίτικης αμυγδαλόπιττας

Με τρία ταψιά κεφαλλονίτικη αμυγδαλόπιττα εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στους διαδρόμους του ελληνικού κοινοβουλίου επίδοξος πολιτευτής της «παλαιάς φρουράς» με θητεία στην αυτοδιοίκηση. Μπορεί οι εκλογές να ξορκίζονται απ’ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο οι κατά τόπους επίδοξοι πολιτευτές βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα χωρίς σαφή εικόνα ούτε για τον χρόνο των εκλογών, ούτε για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων. Και αυτό δημιουργεί νευρικότητα και γκρίνιες. Εξ ου και η αμυγδαλόπιττα για να φύγουν τα φαρμάκια…

***Φοροαπαλλαγές για την Pfizer

Ο Έλληνας Πρόεδρος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στηρίζει τη Θεσσαλονίκη. Το υπό ανάπτυξη επενδυτικό σχέδιο της Pfizer που αφορά στη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου επιχειρησιακών λειτουργιών και υπηρεσιών (Global Business Services Hub) στο Χορτιάτη, είναι ενδεικτική αυτής της στήριξης. Το έργο αυτό προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ εντάχθηκε ήδη με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων. Και η πολιτεία ευγνωμονούσα δεν θα αφήσει την Pfizer και τον Άλμπερτ Μπουρλά χωρίς επιβράβευση. Όχι μόνον διευκολύνει την επένδυση με εξάλειψη της γραφειοκρατίας, αλλά θα παράσχει και φορολογική απαλλαγή ύψους 7 εκατ. ευρώ στη Pfizer για τις ενισχυόμενες δαπάνες του επενδυτικού σχεδίου. Ο Σαλονικιός επικεφαλής της Pfizer δεν πρέπει να έχει παράπονο…

***Ο Χο Τσι Μινχ στην Έδεσσα

Προτομή του πατέρα του βιετναμέζικου έθνους Χο Τσι Μινχ πρόκειται να στηθεί στην Έδεσσα. Αυτό ανακοίνωσε από το Βιετνάμ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Τώρα, πιθανόν να πείτε τι σχέση έχει ο Χο Τσι Μινχ με την Έδεσσα και γιατί να στηθεί εκεί η προτομή του; Στο ερώτημα αυτό απάντηση δίνει ο υπουργός Εξωτερικών: «Και κάτι το οποίο συνδέει τις δύο χώρες και δεν είναι ευρύτερα γνωστό: ο Πρόεδρος Χο Τσι Μινχ, ο ιδρυτής του Βιετνάμ, πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο την περίοδο ’16-’17 στις τάξεις του γαλλικού στρατού». Επίσης συμφωνήθηκε η μεταφορά της τέφρας του Έλληνα μαχητή Σαραντίδη, ο οποίος πολέμησε με τον Βιετναμικό στρατό κατά τον πόλεμο της Βιετναμικής Ανεξαρτησίας, και τον οποίο οι Βιετναμέζοι θυμούνται με αγάπη». Να υπενθυμίσω ότι ο Χο Τσι Μινχ ήταν Βιετναμέζος κομμουνιστής επαναστάτης και πολιτικός που διατέλεσε πρωθυπουργός (1946–1955) και πρόεδρος (1945–1969) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ (Βόρειο Βιετνάμ).

***Γάμος στη ΝΔ γίνεται

Δεν είναι λίγοι οι γαλάζιοι βουλευτές που έφυγαν, εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα και πήγαν διακοπές. Ένας από αυτούς έμεινε καλοκαιριάτικα στο σπίτι του. Η αιτία; Ο γάμος. Κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες για τον γάμο του που θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου. Εδώ και μέρες μοιράζει προσκλητήρια. Πρόκειται για τον Γιάννη Μελά, ο οποίος νυμφεύεται την Χριστίνα Κορκίδη, με κουμπάρο τον Γιώργο Βρετάκο.

***Το «στρίβειν δια του κοινού περί δικαίου αισθήματος»

Πολλούς αποδέκτες, μου λένε πως είχε το άρθρο του Εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής» με τίτλο « με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη». Πρώτα απ όλα απευθύνθηκε σ όλους τους «λαϊκούς» δικαστές που, με αφορμή κομματικά κυρίως κυρίως κίνητρα, άσκησαν έντονη κριτική στην ουσία μίας δικαστικής απόφασης χωρίς να γνωρίζουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της. Αυτό δημιουργεί μια δικαιοσύνη « α λα κάρτ» πράγμα ασύμβατο με το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Κατά δεύτερον όμως έβαλε και καθ’ όλων αυτών που επιτέθηκαν στους ως άνω «λαϊκούς δικαστές» αλλά και στους άδολους πολίτες που αντέδρασαν για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη, επικαλούμενοι το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση η παραδοξότητα έγκειται στο νόμο που επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση καταδικασμένων για βαριά κακουργήματα και μάλιστα υπό μορφή κανονικότητας και όχι εξαίρεσης. Και όλοι αντιλήφθηκαν ότι «τα σκάγια» έπιασαν και τα «ανώτατα πολιτειακά χείλη».Αλλά αντί όλοι οι πολιτικοί παράγοντες να εισηγηθούν την αλλαγή του παράλογου νόμου αυτοί επικαλούνται θολά ιδεολογήματα μιας άλλης εποχής, εφαρμόζοντας τη γνωστή σε τέτοιες περιπτώσεις μέθοδο δηλ. αυτή του «στρίβειν δια του κοινού περί δικαίου αισθήματος»!

***Ο Νίκος Αλιάγας πήγε Πεντάγωνο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον δημοσιογράφο – παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα, ο οποίος συμμετείχε στην δημιουργία του 14ου Podcast του ΓΕΕΘΑ με τίτλο «Προσκλητήριο Φρουράς στους Προμαχώνες των Ελεύθερων Πολιορκημένων». Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε τον κ. Αλιάγα, ο οποίος κατάγεται από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, για την ευγενική συνεισφορά του στο Podcast, καθώς και για τον μοναδικό και γλαφυρό τρόπο με τον οποίο απέδωσε τα ιστορικά κείμενα.

***Η ομαδική δηλητηρίαση 200 ατόμων από σαλμονέλα

Βέβαια, θα πείτε τη δουλειά τους κάνουν. Αλλά την έκαναν όμως με άψογο επαγγελματισμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Και το σημαντικότερο; Εσωσαν ζωές! Αυτό γίνεται καθημερινά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, αλλά το Σαββατοκύριακο που πέρασε ας σταθούμε σε δύο (από τα πολλά νοσοκομεία) που εφημέρευαν. Στο νοσοκομείο Κομοτηνής το οποίο τέθηκε σε συναγερμό μετά από ομαδική δηλητηρίαση 200 ατόμων (ανάμεσα στα οποία και 70 παιδιά) από σαλμονέλα οι οποίοι κατέληξαν στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο Κομοτηνής αρχικά, και εν συνεχεία και αυτό της Ξάνθης, οι γιατροί λόγω της μαζικότητας των παθόντων, ετέθησαν σε «κόκκινο συναγερμό», με την επικουρική συνδρομή και εξωτερικών ιατρών, προκειμένου να περιθάλψουν τα περιστατικά που παρουσίαζαν συμπτώματα διάρροιας και εμετού, και να χορηγήσουν τα ενδεδειγμένα αντίδοτα για σαλμονέλα. Τα άτομα είχαν βρεθεί σε δείπνο με αφορμή ομαδικό σουνέτι (περιτομή) 101 μουσουλμανοπαίδων, στο οποίο σερβιρίστηκε κοτόπουλο. Το περιστατικό θεωρείται λήξαν και κανένα από τα κρούσματα δεν βρίσκεται σήμερα στο νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.

***Οι καρδιολόγοι του Αττικόν

Στο Αττικόν στην εφημερία του οι γιατροί ανάμεσα στα σοβαρά περιστατικά που παρουσιάστηκαν στην εφημερία κλήθηκαν και οι καρδιολόγοι να αντιμετωπίσουν και εμφράγματα. Έμειναν οι γιατροί και η ειδικευόμενη όλη τη νύχτα άγρυπνες κοντά στους ασθενείς που κατέφθαναν με τα ασθενοφόρα συνεχώς. Ακόμα και τουρίστες που υπέστησαν έμφραγμα μέσα σε κρουαζιερόπλοια, μεταφέρθηκαν στο Αττικόν νοσοκομείο που εφημέρευε και η περίπτωσή τους αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία. Άλλη μια απόδειξη εμπιστοσύνης στο ΕΣΥ, όπως έλεγε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό