17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όταν έσπασαν οι πόρτες στο Καραϊσκάκη (ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2-2 ανάμεσα στην Προοδευτική και την ΑΕΚ το Σάββατο 18 Ιουνίου 1960 ήταν ουσιαστικά η αρχή της μεγάλης ανατροπής που έκανε ο Παναθηναϊκός για να «αρπάξει» από την ΑΕΚ τον πρώτο τίτλο Α’ Εθνικής. Τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη ήταν τρεις βαθμούς πίσω από την «Ένωση», αλλά η ισοπαλία της στο Καραϊσκάκη επέτρεψε στους «πράσινους» να μειώσουν στους δύο και να φτάσουν την ΑΕΚ στη βαθμολογία με την ανέλπιστη ήττα της την τελευταία αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη.

Στον αγώνα με την Προοδευτική η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές με το πέναλτι του Κώστα Νεστορίδη και στο 8’ και το σουτ του Γιώργου Πετρίδη στο 47’, αλλά οι Πειραιώτες ισοφάριζαν σε κάθε περίπτωση: πρώτα με αυτογκόλ του Γιάννη Μαρδίτση στο 43’ και στη συνέχεια με σουτ του Σουρούνη στο 64’.

Ήταν ένα ματς που εξελίχθηκε σε μάχη και που ως τέτοιο αναμενόταν, αφού η Προοδευτική ήταν πολύ ισχυρή ομάδα. Δεδομένου δε ότι ο αγώνας έγινε Σάββατο (λόγω του ματς Ολυμπιακού-Εθνικού την επομένη) ο μεγάλος όγκος των… γηπεδόβιων του λεκανοπεδίου έσπευσε στο «Ποδηλατοδρόμιο» για να δει την επίδοξη πρωταθλήτρια.

Οι εικόνες που δημοσιεύουμε από εκείνο το απόγευμα, μιλούν από μόνες τους. Η πιο χαρακτηριστική είναι αυτή πίσω από τη θύρα που έχει δεχθεί πίεση και έχει ανοίξει βίαια από την ορμή των υπεράριθμων οπαδών. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο αστυνομικός, είναι να απλώσει τα χέρια του με αμηχανία, σαν να λέει «ήρεμα». Κάποιοι μάλιστα κινδυνεύουν να ποδοπατηθούν!

Αλλά και η εικόνα με πρωταγωνιστή στον αέρα τον Γιάννη Μαρδίτση μιλάει από μόνη της. Δείτε στο βάθος τις εξέδρες και θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχει πουθενά κενό. Ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο, εικόνα μιας άλλης εποχής.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Παπαποστόλου, Πολύζος, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Πετρίδης

Στις 18 Ιουνίου

18/6/33 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –τίτλος για τον Ολυμπιακό μετά τη νίκη της προτελευταίας αγωνιστικής)

18/6/52 Πανιώνιος-ΑΕΚ 2-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας – η ΑΕΚ έχασε με σκανδαλώδη τρόπο το πρωτάθλημα Αθήνας του 1952) 

18/6/67 ΑΕΚ-Προοδευτική 4-3 (A’ Εθνική –αδιάφορο βαθμολογικά ματς αλλά και συναρπαστικός αγώνας στην τελευταία αγωνιστική, στον οποίον η ΑΕΚ προηγήθηκε τέσσερις φορές, με τελευταία και καθοριστική φορά το 4-3 του Κώστα  Νικολαϊδη στο 88’).

 

Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€**Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό