16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όταν έπεφταν τα ποσοστά του ΠαΣοΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ κλαίγανε;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αποδεχθεί τη διερευνητική εντολή. Είναι η προφανής κίνηση. Πως μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ένας πολιτικός αρχηγός που αποδοκιμάστηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό στην κάλπη; Αυτονόητη ήταν και η δήλωση του ότι «είμαι εδώ» και «δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα». Ενός αγώνα που δεν αφορά μόνο το δικό του πολιτικό μέλλον αλλά και του ίδιου του κόμματος το οποίο οδήγησε από το όριο της εισόδου στη Βουλή, στην κυβέρνηση.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη να αποτρέψουμε την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού». Άλλη όμως είναι η πραγματική αγωνία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ψύχραιμη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Τι μπορεί να φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ; Το λέει στη δήλωση του ο κ. Τσίπρας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ» για να μην επιτρέψει «τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού». Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι ο «συστημικός δικομματισμός» με δεδομένη την κυριαρχία της ΝΔ, θα έχει ως δεύτερο πόλο το ΠαΣοΚ! Αυτό λέει, επί της ουσίας, στη δήλωση του ο κ. Τσίπρας. Ότι υπάρχει κίνδυνος να ξανάρθει το ΠαΣοΚ!

Μόλις διαβάσαμε τη γραμμή άμυνας της Κουμουνδούρου απέναντι στην επίθεση Ανδρουλάκη με αιχμή του δόρατος ότι αυτός και το κόμμα του μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ένας νέος δικομματισμός ΝΔ-ΠαΣοΚ είναι αυτός που επιδιώκουν τα συμφέροντα.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να επιτεθεί συνολικά στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Η στάση τους και όχι τα δικά του λάθη, ήταν αυτά που επέφεραν το συντριπτικό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο, είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ» Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό «την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.»

Που ακριβώς βρίσκεται το παράδοξο; Δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ όταν έπεφταν τα ποσοστά του ΠαΣοΚ κλαίγανε με μαύρο δάκρυ;

Το παράδοξο είναι η νοοτροπία του κ. Τσίπρα. Ζητά από τα κόμματα που θέλησε να καταπιεί στην άνοδο του να τον στηρίξουν τώρα που είναι στα κάτω του. Για πιο ακριβώς λόγο να το κάνουν; Δεν έχουν ούτε ένα.

Αντιθέτως, έχουν πολλούς λόγους για να επιδιώκουν την αποδυνάμωσή του. Αυτό είναι το παιχνίδι της πολιτικής. Και το ξέρει καλύτερα από όλους ο Αλέξης Τσίπρας. Με αυτούς τους κανόνες κέρδισε. Δεν γίνεται να αλλάξουν επειδή χάνει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό